Uitlevering Diagnosethesaurus bestandsformaat 2.1 vervalt

​De diagnosethesaurus wordt vanaf versie 2.5 uitgeleverd in de formaten 2.2 en 3.0. Bestandsformaat 2.1 wordt vanaf versie 2.5 niet langer ondersteund. Publicatie van versie 2.5 van de diagnosethesaurus vindt plaats op 2 oktober aanstaande.

 

​De diagnosethesaurus werd tot versie 2.4 (augustus 2015) uitgeleverd in drie bestandsformaten, namelijk 2.1, 2.2 en 3.0. Deze bestanden worden ingelezen in het EPD, zodat u de diagnosethesaurus kunt gebruiken.

 

Bestandsformaat 2.1 wordt vanaf versie 2.5 niet langer ondersteund. De diagnosethesaurus wordt vanaf versie 2.5 (september 2015) uitgeleverd in de formaten 2.2 en 3.0. Publicatie van versie 2.5 van de diagnosethesaurus vindt plaats op 2 oktober aanstaande.

 

Bestandsformaat 2.1 ondersteunt alleen enkelvoudige DBC-afleidingen. In de bestandsformaten 2.2 en 3.0 levert DHD meervoudige DBC-afleidingen uit. Een meervoudige afleiding voor de DBC betekent dat er bij een referentieterm meerdere DBC’s mogelijk zijn. In de releasenotes van de aanstaande publicatie vindt u een toelichting m.b.t. de meervoudige DBC-afleidingen.


Let op: bestandsformaten 2.2 en 3.0 kunnen alleen gebruikt worden in combinatie met een EPD dat meervoudige afleidingen ondersteunt. Meer informatie kunt u bij uw EPD-leverancier opvragen.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de diagnosethesaurus. Indien u geautoriseerd bent om de diagnosethesaurus-bestanden te downloaden kunt u via deze link direct naar de downloadpagina.

Er zijn instellingen die (nog) niet over een EPD-systeem beschikken dat de diagnosethesaurus ondersteunt. DHD kan u ondersteunen met een tijdelijke overbruggingsoplossing om toch aan de eisen rondom registratie aan de bron te voldoen. Neem hiervoor contact met ons op.