Vernieuwde HDV – HDV 3.0 – beschikbaar

​​Op 1 november 2016 is de vernieuwde HDV beschikbaar gesteld voor gebruikers. We lichten graag toe wat er nieuw is. ​

Wat is er nieuw aan de HDV 3.0?

De HDV is volledig opnieuw gebouwd en is nog gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en sneller gemaakt. De nieuwe HDV is in samenwerking met ziekenhuizen ontwikkeld en gebouwd door DHD. Ook het onderhoud wordt in eigen beheer gedaan​, waardoor eventuele problemen sneller opgelost kunnen worden en nieuwe wensen van gebruikers eerder te realiseren zijn. Daarnaast werkt de tool nu op alle formaten beeldschermen, zoals een tablet en smartphone.

Ook de indeling van de HDV is aangepast. Na het inloggen komt de gebruiker op de homepage terecht, waar de meters van de HSMR, OLO en Heropnamen naast elkaar worden weergegeven. Zo kan direct inzicht in de cijfers van het ziekenhuis verkregen worden. Daarnaast worden op de homepage nieuwsberichten getoond en wordt vermeld wanneer de HDV voor het laatst is bijgewerkt met nieuwe LBZ-gegevens. 

Een nieuwe functionaliteit die is toegevoegd aan de monitoren is de mogelijkheid om de kolommen in een tabel te sorteren van hoog naar laag en andersom. Zo kan bijvoorbeeld het ontslagspecialisme met de hoogste HSMR bovenaan getoond worden. In de triggertool is het aantal folders uitgebreid tot twintig. Daarnaast is bij de triggers die altijd een adverse event zijn een symbool toegevoegd: Æ.

In de nieuwe HDV hebben we een rondleiding ingebouwd, waarmee gebruikers stap voor stap door het vernieuwde instrument worden geleid. 


Definitieve HSMR 2013-2015 in HDV

Vorige week hebben de ziekenhuizen hun HSMR-rapport 2013-2015 ontvangen. De definitieve HSMR-cijfers zijn nu beschikbaar in de vernieuwde HDV. Dit betekent dat de nieuwe beta’s die het CBS heeft berekend, verwerkt zijn. Daarnaast zijn alle CCS groepen en de langdurige observaties opgenomen in de HDV. 


Vragen of meer informatie?

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen over de HDV, neem dan contact met ons op.