Zorgprofielenbenchmark en marktaandelen in DHD-dashboard bijgewerkt

De zorgprofielenbenchmark is bijgewerkt met LBZ-data over 2017 en de marktaandelen op basis van DBC-zorgproducten met LBZ-data over het derde kwartaal van 2017. Beide analysetools vindt u in het DHD-dashboard.

Zorgprofielenbenchmark

Begin mei zijn de LBZ-data over 2017 toegevoegd aan de zorgprofielenbenchmark. Waar u voorheen analyses kon maken over 2016 en eerdere jaren, kan dat nu ook over 2017. Daarnaast zijn de controles die DHD uitvoert over de data aangescherpt. Hierdoor kunt u nog nauwkeuriger de productiegegevens analyseren.


Marktaandelen op basis van DBC-zorgproducten

Vanaf nu zijn de marktaandelen op basis van DBC-zorgproducten over het derde kwartaal van 2017 beschikbaar voor ziekenhuizen die deze data hebben aangeleverd aan de LBZ. Daarnaast zijn losse data-aanleveringen van zorginstellingen toegevoegd die nog geen financiƫle LBZ-data kunnen aanleveren of dit in eerdere jaren nog niet konden. Hierdoor is de marktvolledigheid over alle jaren toegenomen. Ook zijn de controles op de data aangescherpt, waardoor u mogelijk verschuivingen ziet in de marktvolledigheid over 2016 en 2017.


Toegang tot de tools

Alle ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de NVZ en NFU kunnen gebruikmaken van de zorgprofielenbenchmark en marktaandelen in het DHD-dashboard. Heeft u nog geen account? Vraag deze dan aan via de lokaal beheerder in uw ziekenhuis. Wilt u weten wie dit is, neem dan contact met ons op.