Automatische codering van dagopnamen: het vervolg

Automatische codering van dagopnamen is een onderwerp dat leeft onder de ziekenhuizen. Dat bleek tijdens de openingsbijeenkomst op 11 maart, waar maar liefst 40 deelnemers aanwezig waren. Op basis van de goede input tijdens deze bijeenkomst zijn we druk bezig met het vervolgtraject.

Het uiteindelijke doel van DHD is een algoritme op te leveren dat de Nederlandse ziekenhuizen onnodige kosten helpt vermijden en bijdraagt aan de kwaliteit van de codering van de dagopnamen. 


Inventarisatie afgerond

De resultaten van 11 maart hebben inmiddels een vervolg gekregen. De inventarisatie van ziekenhuizen die interesse hebben om bij te dragen aan het project is afgerond. Daarnaast hebben we de plannen overlegd met ZIS-leveranciers – zij zijn enthousiast – en de opties voor de praktische invulling van fase 2 op een rij gezet. Belangrijk hierbij zijn de mogelijkheden rond gegevensuitwisseling en het optimaal trainen, onderhouden en doorontwikkelen van het algoritme.


Vervolgbijeenkomst

De ziekenhuizen die interesse hebben getoond, ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de vervolgbijeenkomst bij DHD. Ook de ZIS-leveranciers zullen bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Wilt u hierbij zijn en heeft u nog niet eerder uw interesse in het automatisch coderen van dagopnamen aan ons kenbaar gemaakt? Neem dan contact op met Maarten Zaal.