De allerbeste wensen voor 2021

2020 is een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Eens te meer werd duidelijk hoe cruciaal de zorg is. Er ging en gaat terecht veel lof naar de zorgmedewerkers die alle zeilen bijzetten om de coronacrisis zo goed mogelijk door te komen. Ook wij willen hen hartelijk danken!

Tegelijkertijd staan we ook graag stil bij al het harde werk dat achter de schermen wordt geleverd. Want 2020 was ook een jaar waarin nog duidelijker werd hoe waardevol het is om te leren van ziekenhuisdata. En hoe belangrijk het is dat ze volgens eenduidige standaarden worden vastgelegd zodat de informatie snel kan worden uitgewisseld. Door o.a. zorgadministraties en medisch codeurs is keihard gewerkt om de LBZ-data versneld aan te leveren, wat een prestatie! 

Hierdoor konden wij diverse partijen van relevante (LBZ-)data voorzien. Bijvoorbeeld de NZa, die in opdracht van het ministerie van VWS de reguliere urgente zorg voor patiƫnten zonder corona coƶrdineert. Ziekenhuizen kregen en krijgen de informatie zelf ook terug via diverse COVID-rapportages en de interactieve COVID-module in de HDV.

2021, het is nog onduidelijk wat het ons gaat brengen. Wij staan in ieder geval weer voor de ziekenhuizen klaar om hen te ondersteunen bij hun informatievraagstukken. Ook hopen we u snel weer in het echt te kunnen zien tijdens een bezoek aan het ziekenhuis of bij een van onze bijeenkomsten. Tot die tijd zoeken we zoveel mogelijk naar een online alternatief. 

We bedanken alle ziekenhuizen en andere partners voor de samenwerking het afgelopen jaar. Namens het hele team van DHD wensen we u warme feestdagen en alle goeds voor 2021.

2021.jpg


Voortaan onze nieuwsberichten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief