KinCor-lijst opgenomen in Diagnosethesaurus; 787 CBV-migratieregels toegevoegd aan Verrichtingenthesaurus

Donderdag 24 mei zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus (2.35) en de Verrichtingenthesaurus (1.4) uitgeleverd. In deze versie van de Diagnosethesaurus is het specialisme Kindergeneeskunde uitgebreid met diagnosen vanuit de KinCor-lijst voor het sub-specialisme Kindercardiologie. In deze versie van de Verrichtingenthesaurus zijn 787 CBV-migratieregels toegevoegd.

Daarbij zijn 54 concepten van de Consultatieve psychiatrie in de Diagnosethesaurus voorzien van een niet-geautoriseerde ICD-10-afleiding. Voor de overige 43 concepten, zonder ICD-10-afleiding, zal op korte termijn worden gekeken naar de mogelijkheid voor koppeling met een ICD-10-afleiding.

In de Verrichtingenthesaurus zijn ook 8 concepten tekstueel gewijzigd en zijn 3 dubbele termen vervangen.


Maandelijkse uitlevering

Om de Diagnosethesaurus en de Verrichtingenthesaurus actueel te houden, levert DHD maandelijks een nieuwe versie uit die ziekenhuizen kunnen implementeren in het EPD/ZIS. Gemachtigde gebruikers kunnen de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus downloaden in Mijn DHD. Het uitleverschema vindt u hier

Deze versies van de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus zijn tot stand gekomen met medewerking van onder andere de wetenschappelijke verenigingen van medische specialisten, het RIVM, Nictiz, de NVZ en de NFU. 


Was-wordt-lijsten

Iedere uitlevering wordt voorzien van was-wordt-lijsten met daarin de wijzigingen ten opzichte van de vorige uitlevering. Het is ook mogelijk was-wordt-lijsten op te vragen over meerdere maanden terug, bijvoorbeeld april 2018 ten opzichte van december 2017. U kunt hiervoor contact opnemen met onze Servicedesk.


Heeft u vragen over deze uitlevering?

Neem dan contact op met onze Servicedesk.