Ziekenhuischeck.nl bijgewerkt met kwaliteitscijfers over 2019

​Op 1 oktober zijn de kwaliteitscijfers over 2019 toegevoegd aan Ziekenhuischeck.nl. In verband met de coronacrisis is dit later dan normaal. Op de website kunnen patiënten de kwaliteit van zorg van de Nederlandse ziekenhuizen met elkaar vergelijken. Ziekenhuischeck.nl wordt beheerd door de NVZ en de cijfers worden deels aangeleverd door DHD.

Ziekenhuischeck.nl is een initiatief van de Nederlandse ziekenhuiszorg om patiënten inzicht te geven in de kwaliteit van de zorg van de verschillende ziekenhuizen en umc’s in Nederland. De website is de opvolger van Kwaliteitsvenster.nl, waar ook kwaliteitsinformatie werd gepubliceerd. Op Ziekenhuischeck.nl wordt aanvullende informatie gegeven, zoals de weergave van meer aandoeningen en behandelingen, en kunnen ziekenhuizen met elkaar worden vergeleken. 

Daarnaast wordt sinds vandaag maandelijks met behulp van DHD een update gegeven van de wachttijden per specialismen op de website geplaatst. Patiënten kunnen de wachttijden van de verschillende ziekenhuizen met elkaar vergelijken om te zien waar ze het snelst terecht kunnen voor een polikliniekbezoek, onderzoek en behandeling.

Andere data die DHD aan Ziekenhuischeck.nl levert, zijn de kwaliteitsindicatoren Onverwacht Lange Opnameduur (OLO) en Heropnameratio (inclusief betrouwbaarheidsintervallen) en het aantal klinische opnamen, dagopnamen en eerste polikliniekbezoeken per ziekenhuis.


Voortaan onze nieuwsberichten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief