Vergelijk uw kwaliteitsindicatoren 2020 in SKI

Ziekenhuizen en revalidatiecentra hebben dit voorjaar via OmniQ hun zorginhoudelijke indicatoren over 2020 aangeleverd voor de Transparantiekalender, Basisset MSZ en Revalidatie Nederland. Dit jaar zijn bovendien voor het eerst indicatoren aangeleverd door Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). De indicatoren over 2020 zijn vanaf nu met andere instellingen te vergelijken via SKI.

U kunt in SKI uitgebreid vergelijkingen uitvoeren met verschillende benchmarkgroepen en resultaten van voorgaande jaren. Daarmee helpt SKI zorginstellingen bij het monitoren en verbeteren van de kwaliteit van zorg. 


Voor ziekenhuizen

In juni zijn de indicatoren van de Transparantiekalender toegevoegd aan SKI. De set Integrale geboortezorg ontbrak nog, maar is inmiddels ook beschikbaar. Van de Transparantiekalender worden alle uitkomst-, proces- en structuurindicatoren getoond die zijn uitgedrukt in getallen. De Basisset MSZ 2020 van de ziekenhuizen is sinds begin juli zichtbaar in SKI

Ziekenhuizen kunnen met hun DHD-account inloggen in SKI. Heeft u nog geen account, dan kunt u dit aanvragen via de lokaal beheerders in uw ziekenhuis. Onze Servicedesk vertelt graag wie dit zijn. 

Voor revalidatiecentra

De interne set van Revalidatie Nederland over 2020 is sinds juni in SKI beschikbaar voor de revalidatiecentra.


Voor ZKN-klinieken

ZKN-leden zien in SKI de indicatoren van de Transparantiekalender tot en met registratiejaar 2020 en de Basisset MSZ 2018 en 2019. De Basisset MSZ 2020 wordt toegevoegd zodra de IGJ deze openbaar heeft gemaakt (naar verwachting in september); met ZKN is afgestemd welke indicatoren in SKI worden getoond. Op 22 juni hebben de ZKN-leden kennisgemaakt met de mogelijkheden van SKI via een online demo. Medewerkers van ZKN-klinieken kunnen via ZKN een SKI-account aanvragen.

De ZKN-data zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid toegevoegd aan SKI. Soms moest de informatie over klinieken en locaties handmatig worden aangepast, doordat er informatie over unieke organisatie- en locatie(-ID)-nummers ontbrak. Wanneer u ziet dat bepaalde indicatoren en informatie toch niet goed zijn gekoppeld aan de juiste concerns, kunt u dit melden bij ZKN.


Voortaan onze nieuwsberichten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief