Marktaandelen voor vierde kwartaal 2017 beschikbaar

De marktaandelen op basis van de DBC-zorgproducten in het DHD-dashboard zijn bijgewerkt met de data over het vierde kwartaal van 2017. Daardoor beschikt u nu over de marktaandelen voor 2017 op basis van zowel de DBC-zorgproducten als op basis van de klinische opnamen, dagopnamen en ambulante contacten.

Op basis van de marktinformatie in het DHD-dashboard kunt u op strategisch niveau inzicht verkrijgen in ontwikkelingen van de zorg in uw regio of op landelijk niveau en dit afzetten tegen de ontwikkelingen in uw zorginstelling. Hiermee kunt u onder andere businesscases voor specifieke zorg onderbouwen.

De marktaandelen voor zowel de DBC-zorgproducten als de klinische opnamen, dagopnamen en ambulante contacten zijn in het DHD-dashboard voortaan gebundeld onder één kopje ‘Marktaandelen’. U kunt alsnog onderscheid maken tussen de verschillende zorgtypen door op uw gewenste selectie te filteren.


Toegang tot de marktaandelen

Alle gebruikers van het DHD-dashboard hebben toegang tot de marktaandelen. U vindt het onderdeel onder het thema Markt in het DHD-dashboard of via deze rechtstreekse link. Heeft u nog geen toegang tot het DHD-dashboard? Vraag dit dan aan via de lokaal beheerder van uw ziekenhuis of neem contact met ons op.