Vergelijk twee perioden met elkaar in de marktaandelentool

​De marktaandelentool in het DHD-dashboard is voorzien van nieuwe functionaliteiten. Vanaf nu kunnen twee perioden met elkaar worden vergeleken en zien gebruikers in één oogopslag het marktaandeel binnen het eigen verzorgingsgebied. Door een nieuwe indeling is de navigatie bovendien vereenvoudigd.

Vanwege de nieuwe indeling heeft het analyseren van de adherentiecijfers een nieuwe plek gekregen. Deze functie activeert u vanaf nu in het selectiemenu, via de button ‘Selectie uitbreiden’. Ook is het mogelijk om een ander verzorgingsgebied bij ons aan te leveren; zie hiervoor de instructies in de toelichting.

Marktaandelen-monitor.PNG
Marktaandelen-dashboard-benchmark.PNGKlik op de afbeeldingen voor een uitvergroting.


De doorontwikkelingen zijn tot stand gekomen op basis van input van gebruikers en voorgelegd aan een werkgroep met deelnemers van verschillende ziekenhuizen. In de afgelopen jaren is de marktaandelentool uitgegroeid tot een zeer betrouwbaar instrument met landelijke dekking. Dit komt doordat nagenoeg alle ziekenhuizen naast de medische LBZ-data ook de financiële datastroom zijn gaan aanleveren en ook de actualiteit van de data sterk is verbeterd.