Gegevens Transparantiekalender en Medisch Specialistische Revalidatie 2018 beschikbaar in SKI

Ziekenhuizen, ZBC’s en revalidatiecentra hebben via OmniQ hun gegevens voor de Transparantiekalender 2018 aangeleverd. Deze gegevens zijn nu voor alle instellingen beschikbaar als benchmark in SKI. Voor de revalidatie-instellingen zijn tevens de interne indicatoren voor 2018 beschikbaar.

Nieuw dit jaar in Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI) is dat voor de Transparantiekalender ook de structuurindicatoren zijn opgenomen die volumes meten. Dit zorgt voor een toename van het aantal indicatoren in SKI. Verder zijn voor het onderdeel Integrale geboortezorg alleen de ziekenhuisscores verwerkt voor de zorginhoudelijke indicatoren.


Benchmarkgroepen Revalidatie Nederland

Specifiek voor revalidatie-instellingen zijn dit jaar de benchmarkgroepen aangepast. U kunt nu in SKI gebruikmaken van de vijf typen instellingen zoals deze ook in OmniQ worden uitgevraagd: revalidatiecentrum met poliklinische revalidatie, revalidatiecentrum met zowel poliklinische als klinische revalidatie, ziekenhuis met poliklinische revalidatie, mytylschool/tyltylschool en ZBC poliklinische revalidatie.

Voor de indicatoren van de interne set van Revalidatie Nederland is het ook mogelijk om een interne benchmarkgroep samen te stellen. Dit mag één keer per jaar worden aangepast. De eerstvolgende keer dat u inlogt en doorklikt naar de indicatoren van de interne set, verschijnt een pop-up waarin u deze interne benchmarkgroep kunt instellen voor dit jaar. In het menu bij de geselecteerde instellingen ziet u welke instellingen u heeft geselecteerd. 


Beschikbaarheid Basisset MSZ 2018

Eind deze maand worden ook de indicatoren van de Basisset MSZ 2018 toegevoegd aan SKI. Het databestand met daarin de gegevens die door de ziekenhuizen zijn aangeleverd, is al wel beschikbaar als download.


Gebruikt u SKI al?

SKI is beschikbaar via https://ski.dhd.nl voor iedereen met een DHD-account. U kunt een account aanvragen via de lokaal beheerders in uw ziekenhuis. Weet u niet wie dit zijn? Neem dan contact met ons op.