Nieuwe editie ZOOM met impact COVID verschenen

Vandaag is de nieuwe editie van de ZOOM-rapportage verstuurd naar de contactpersonen. ZOOM bevat elk kwartaal kerncijfers over de macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. Daarnaast is tijdens de COVID-crisis informatie opgenomen over de impact van corona.

ZOOM is gebaseerd op de data die DHD maandelijks van de ziekenhuizen ontvangt via de LBZ. Daarnaast worden de uitkomsten gebruikt van de jaarlijkse enquĂȘte onder de instellingen waarin wordt gevraagd naar de (verwachte) hoogte van de gefactureerde omzet, voor en na toepassen van de contractafspraken met de zorgverzekeraars. De rapportage is in opdracht van de NVZ en NFU gemaakt door DHD.

Factsheet ZOOM-rapportage december 2020.jpg

Bovenstaande factsheet bevat enkele kerncijfers van ZOOM. De volledige rapportage is gratis op te vragen via deze pagina. Wilt u ZOOM voortaan automatisch elk kwartaal ontvangen? Vink dan deze optie aan in het formulier.


Rapportages over de impact van COVID

Deze editie van ZOOM bevat informatie over de impact van de COVID-crisis tot en met het derde kwartaal van 2020. In de volgende editie, die in maart 2021 verschijnt, wordt ook de tweede coronagolf meegenomen.

In oktober verstuurden we twee COVID-rapportages naar de ziekenhuizen. Met deze rapportages kan de geleverde COVID-zorg worden geanalyseerd als startpunt voor mogelijke verbeteringen in de kwaliteit van zorg. Op deze pagina vindt u een artikel over het eerste rapport, later verscheen dit artikel over de oncologie-rapportage.


Voortaan onze nieuwsberichten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief