Tweede ZOOM-rapportage 2020 verschenen

​De nieuwste uitgave van de ZOOM-rapportage is vandaag verschenen. In ZOOM worden de kerncijfers over de macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg gegeven. DHD maakt deze rapportage in opdracht van de NVZ en NFU.

​Voor ZOOM worden de LBZ-data gebruikt die de ziekenhuizen maandelijks naar DHD sturen en de enquête over de verwachte omzet en contractafspraken met zorgverzekeraars die DHD ieder jaar afneemt. Ten opzichte van de vorige editie van maart 2020 is meer data over 2019 toegevoegd en zijn de prognoses voor 2019 vervangen door gerealiseerde cijfers.

 

Speciale ZOOM-editie over impact coronacrisis

De impact van de coronacrisis op de medisch specialistische zorg is groot. Op basis van de nu beschikbare data over 2020 is het niet mogelijk een betrouwbare prognose te maken voor heel 2020. In een aparte ZOOM-editie zullen we later dit jaar de impact van de coronacrisis in beeld brengen.

Factsheet ZOOM-rapportage juni 2020

In de afbeelding hierboven ziet u de factsheet met de belangrijkste ontwikkelingen. Daarnaast kunt u kosteloos de volledige rapportage aanvragen.


Voortaan onze nieuwsberichten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief