Nieuwe editie ZOOM inclusief bruto omzet 2020

1 juli is de nieuwe editie van ZOOM verschenen, de driemaandelijkse rapportage met actuele kerncijfers over macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. In de editie van juni is onder andere de bruto omzet over 2020 toegevoegd, gebaseerd op de enquête die zorginstellingen hebben ingevuld over de hoogte van hun gefactureerde omzet.

Ook bevat de nieuwste ZOOM-rapportage aanvullende grafieken met betrekking tot de impact van de COVID-crisis op de ziekenhuiszorg. Zo blijkt dat het aantal unieke patiënten in 2020 met 8% terugliep ten opzichte van 2019 en het aantal eerste-polikliniekconsulten met 18%. Tegelijkertijd steeg het percentage polikliniekconsulten dat digitaal plaatsvond naar ongeveer 30% in het eerste kwartaal van 2021.

De ZOOM-rapportage is verstuurd naar de contactpersonen. Ga voor het (kosteloos) aanvragen van de rapportage naar deze pagina. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de verzendlijst, zodat u toekomstige edities automatisch ontvangt.


Online ZOOM-inloopuur

Dinsdag 13 juli organiseren we van 10.00 tot 11.00 uur een online ZOOM-inloopuur. Tijdens dit uur zitten onze deskundigen klaar om al uw vragen te beantwoorden over de ZOOM-rapportage en wat de data voor uw ziekenhuis betekenen. In het eerste halfuur doorlopen we de ZOOM-rapportage en bespreken we interessante bevindingen; in het tweede halfuur is er volop gelegenheid voor meer specifieke vragen over de ZOOM.

De deelnamelink voor het inloopuur vraagt u aan via deze pagina.