Rapportage over macro-ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg

​Vandaag is voor het eerst ZOOM gepubliceerd. Deze rapportage, die meerdere malen per jaar verschijnt, bevat kerncijfers over macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. DHD brengt ZOOM in opdracht van de NVZ en NFU uit om inzicht te geven in de financiële ontwikkelingen en prestaties op landelijk niveau.

ZOOM is gebaseerd op de LBZ-data die DHD ontvangt van de ziekenhuizen. Daarnaast zijn in ZOOM de uitkomsten verwerkt van een jaarlijkse enquête onder de ziekenhuizen over de verwachte omzet en contractafspraken met zorgverzekeraars.

De hoge volledigheid en betrouwbaarheid van de LBZ in combinatie met de frequentie van de aanleveringen stelt ons in staat de ziekenhuisbranche snel van betrouwbare informatie te voorzien. Daarom verschijnt ZOOM meerdere malen per jaar, elke editie bijgewerkt op basis van de meest actuele gegevens. ZOOM vervangt het Rapport Kostenontwikkeling Ziekenhuiszorg, dat eenmaal per jaar verscheen.

Onderstaande factsheet geeft een snel beeld van de belangrijkste resultaten. Heeft u ook interesse in aanvullende resultaten? Vraag dan kosteloos de volledige rapportage aan die u direct in uw e-mail ontvangt.