Vacature beheerder Registratiestandaarden

​Draag jij graag bij aan een goede informatie-uitwisseling van patiëntgegevens voor de ziekenhuizen? Wil jij met medisch specialisten in gesprek over hoe zij hun registratielast kunnen verminderen? Werk je zorgvuldig en zelfstandig? En wil je deel uitmaken van een ontzettend gezellig team? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe beheerder Registratiestandaarden!

(32 uur per week)

De functie

DHD ondersteunt de Nederlandse ziekenhuizen bij het vastleggen van patiëntgegevens in het elektronisch patiëntendossier. Dat doen we met de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus: landelijke standaarden waarmee artsen overal op dezelfde manier vastleggen welke aandoeningen patiënten hebben en welke behandelingen zij krijgen. Hierdoor kunnen de gegevens eenvoudig worden uitgewisseld, wat bijdraagt aan verbetering van de zorg.

Als beheerder van de thesauri speel jij hier een belangrijke rol in. Zo beoordeel je de wijzigingsverzoeken van ziekenhuizen medisch-inhoudelijk en taalkundig. Je stemt deze verzoeken en aanvragen af met je collega’s, de wetenschappelijke verenigingen van artsen en de ziekenhuizen. Daarnaast denk je mee over mogelijke doorontwikkelingen van de thesauri en stem je hierover af met diverse belanghebbenden.

Je werkt dagelijks vanuit ons kantoor in Utrecht, maar gaat ook regelmatig naar ziekenhuizen en bijeenkomsten. Ook neem je deel aan overleggen met Nictiz, het RIVM, artsen, EPD-leveranciers en ziekenhuizen en geef je inhoudelijke presentaties.


Functie-eisen

 • Je hebt inhoudelijke kennis van de medische terminologie en ziekteleer
 • Je bent in staat om processen goed door de organisatie te krijgen en bewaakt de voortgang
 • Je beschikt over een hbo/wo-diploma. Bij voorkeur in een medische richting zoals gezondheidswetenschappen, medische informatiekunde of geneeskunde.
 • Je bent in staat zelfstandig verzoeken van artsen en zorgadministraties te beoordelen en op de juiste wijze te verwerken in de thesauri
 • Je bent een team player die zorgvuldig werkt
 • Je begrijpt de belangen van meerdere (externe) partijen en communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus
 • Kennis van het medisch-administratieve proces in een ziekenhuis en/of van EPD’s is een pre

LinkedIn_20181022_FloorBakker_DHD_0017.jpg'Het leuke aan DHD is dat je aan de ene kant te maken hebt met de landelijke ontwikkelingen in de ziekenhuiswereld en aan de andere kant zelf heel concrete producten en diensten levert'

Floor Bakker, senior beleidsadviseurWij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze hedendaagse werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Verder kun je rekenen op:

 • en aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd
 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling
 • Afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding vindt inschaling plaats in FWG 55 CAO Ziekenhuizen (€ 2.665 - € 3.917) of FWG 60 (€ 3.072 - € 4.466) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij 100% dienstverband)
 • Reiskostenvergoeding
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

De functie is voor 32 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Wil je bijdragen aan goede vastlegging van de (ziekenhuis)zorg? Solliciteer dan nu! Stuur jouw CV en korte motivatie naar Alike van Berkum (hr@dhd.nl) Vermeld als onderwerp ‘Vacature beheerder Registratiestandaarden’. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Claire Hoogerwerf, teammanager Registratiestandaarden. Telefoon: 030-273 9521.Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.


In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.