Vacature Data-analist met projectvaardigheden

​32-36 uur​​​​​

​Wat houdt de functie in?

Je werkt binnen het team Dataverzameling. Het team is verantwoordelijk voor het verzamelen en beheren van de kwaliteits-, administratieve-, medische- en financiële gegevens van de ziekenhuizen (waaronder de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg, LBZ) . De dataverzamelingen zijn de basis voor veel van onze informatieproducten. Ook externe partijen zoals de brancheorganisaties, onderzoekers en overheid gebruiken de data voor (statistische) analyse en onderzoek. Tijdige, complete en kwalitatief goede aanlevering is essentieel voor het gebruik van de data.

Als data-analist ben je verantwoordelijk voor de inhoud van de data. Je zorgt dat de data geanalyseerd wordt op kwaliteit. Je denkt mee met je collega’s en onze klanten over verbeteringen en zorgt dat verbeterprojecten uitgevoerd worden. 


Wat ga je doen?

  • Je bewaakt de kwaliteit van de aangeleverde data en de voortgang van de aanleveringen en adviseert je collega’s en ziekenhuis medewerkers over verbetering in deze onderwerpen.

  • Je voert zelfstandig projecten uit en coördineert ontwikkel- en analysewerkzaamheden binnen jouw project.

  • Je bent betrokken bij projecten ten behoeve van verbetering van kwaliteit van de data en ten behoeve van gebruik van de data.

  • Je denkt mee over ontwikkelingen op inhoudelijk en technisch vlak en werkt samen met de ontwikkelaars voor de realisatie van aanpassingen en nieuwe systemen ten behoeve van dataverzameling en het testen daarvan.

  • Je stemt af met klanten en collega’s, stelt projectplannen op en maakt specificaties.


Wij vragen

  • Probleemoplossend en analytisch vermogen, bij voorkeur aangetoond door een relevante (bèta-)opleiding op universitair niveau, bijv. Econometrie, (Medische) Informatiekunde, Informatica, Economie, Bedrijfskunde of relevante werkervaring.

  • Ervaring met data-analyse. Ruime kennis van en ervaring met MS SQL.

  • Ervaring met zelfstandig uitvoeren van kleinschalige projecten en de ambitie om je daar verder in te ontwikkelen.

  • In staat om te schakelen tussen de hoofdlijnen en de details

  • Kennis van organisatie en financiering van de tweedelijns gezondheidszorg en/of medische kennis is een pre.


Wij bieden 

De cultuur binnen DHD is informeel en de lijnen zijn kort. We werken in een dynamische omgeving waarin flexibiliteit en snel schakelen een belangrijke rol spelen. Medewerkers krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid om hun functie uit te oefenen. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Ook openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. We bieden je een dienstverband voor een jaar aan, met de mogelijkheid tot een vaste aanstelling.


Over DHD

Dagelijks worden er in ziekenhuizen en UMC’s enorme hoeveelheden data geproduceerd. Van medicijngebruik van patiënten tot loonkosten. Van diagnoses tot aantal ligdagen. Van omzet tot kostprijs per verrichting. Deze data bevatten een schat aan informatie die pas zichtbaar wordt als ze op de juiste manier worden verzameld, opgeslagen, beheerd, bewerkt en vergeleken. Dit doen wij met en voor alle ziekenhuizen en UMC’s die lid zijn van de brancheorganisaties NVZ en NFU. Wij zorgen dat zij hun data met meerwaarde terugkrijgen, in de vorm van informatieproducten. Hiermee helpen we ziekenhuizen om hun informatiepositie te verbeteren; bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, bedrijfsvoering en marktpositie. 

DHD heeft drie teams die zich elk met een productlijn bezighouden: team Registratiestandaarden, team Dataverzamelingen en team Informatieproducten. Daarnaast is er het team Expertise & Ondersteuning, dat zich richt op de ondersteuning van klanten. De teams worden ondersteund door het IT-team en het secretariaat. 

Ben jij een ervaren data-analist met affiniteit voor de zorg?  Vind je het leuk om zelfstandig en samen met het team aan de slag te gaan met  de kwaliteit van onze data?


Informatie en procedure 

Stuur voor 5 oktober je motivatie en cv naar Joke Goris, P&O manager NVZ (PenO@nvz-ziekenhuizen.nl​). Vermeld als onderwerp ‘Vacature Data-analist met projectvaardigheden’. De eerste ronde gesprekken zal plaatsvinden op 10 of 12 oktober; de tweede ronde op 24 of 26 oktober. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ritva Kirpestein, teammanager Dataverzameling, telefoon: 030 273 95 21. 


NB: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!​​​