Vacature data engineer (32-36 uur)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste data engineer voor ons team Dataverzameling. Binnen deze functie heb je een cruciale rol in het verzamelen en valideren van ziekenhuisdata. Je streeft naar een hoge inhoudelijke kwaliteit en een aanleverproces dat zo eenvoudig mogelijk is voor de ziekenhuizen.

De functie

Team Dataverzameling verzamelt en valideert de behandelgegevens van patiënten in alle Nederlandse ziekenhuizen. Ziekenhuizen kunnen deze gegevens gebruiken voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en ter ondersteuning van de bedrijfsvoering. 

Samen met het team zorg jij ervoor dat de data tijdig en volledig worden verwerkt en koppel je de resultaten terug aan de ziekenhuizen. Ook voer je analyses uit om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de data optimaal is. Je ontwikkelt en onderhoudt de tools die dit ondersteunen.

Daarnaast signaleer je mogelijkheden om onze processen te verbeteren en heb je een leidende rol in het realiseren van deze verbeteringen. Je draagt actief bij aan de doelstellingen van DHD: ziekenhuizen op een efficiënte manier voorzien van juiste en tijdige informatie over de zorg. Privacy en security staan daarbij altijd voorop. 


Functie-eisen

Je bent een teamspeler die de verbinding met de buitenwereld belangrijk vindt. Je hebt een sterk analytisch vermogen en houdt van puzzelen met data. Je draagt bovendien graag bij aan het verbeteren van de zorg.

Daarnaast:

  • Heb je aantoonbare ervaring met SQL Server en het schrijven van geavanceerde query's. Je hebt bovendien uitstekende kennis van Excel en bij voorkeur ervaring met Python, PowerShell en Power BI.
  • Je hebt oog voor belangen van klanten, stakeholders en DHD en een talent voor open communiceren.
  • Je beschikt over een wo-diploma in een technische richting, zoals Informatica, Informatiekunde of Technische bedrijfskunde.
  • Verder zijn ervaring op het gebied van dataverzameling en -analyse, projectmanagement en kennis van de AVG en NEN-normen voor informatiebeveiliging in de zorg een pre.


Wij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze hedendaagse werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Verder kun je rekenen op:

  • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
  • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging.
  • Salaris tussen 2.665 en 3.917 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
  • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
  • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
  • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.


De functie is voor 32-36 uur per week en werktijden zijn in overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en herken jij je in het bovenstaande? Solliciteer dan nu! Stuur jouw CV en korte motivatie naar Alike van Berkum: hr@dhd.nl. Vermeld als onderwerp ‘Vacature data engineer’. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. 

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Eric Jonasse, teammanager Dataverzameling: 030 799 61 65.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.