Vacature informatieanalist (team Expertise & Ondersteuning)

​32-36 uur

Ben jij een ervaren informatieanalist met affiniteit voor de zorg én voor data? Wil jij het verhaal achter de cijfers weten en ben je in staat dat goed over te brengen aan anderen?


Wat houdt de functie in?

Als informatieanalist werk je vanuit het team Expertise & Ondersteuning. Aan de ene kant houd je je inhoudelijk bezig met het analyseren van data. Aan de andere kant ondersteun je ziekenhuizen bij het gebruik van de indicatoren en informatieproducten op het gebied van kwaliteit & patiëntveiligheid. Je weet waar de ziekenhuizen behoefte aan hebben en bent in staat dit te vertalen naar doorontwikkeling van de indicatoren en informatieproducten.

Jaarlijks worden het rapport LBZ-indicatoren (met hierin de indicatoren Hospital Standardized Mortality Rate (HSMR), Onverwacht Lange Opnameduur (OLO) en Heropnamen) en het HSMR-rapport uitgebracht. Een ander belangrijk informatieproduct is de Hospital Data Viewer, waarmee de ziekenhuizen hun indicatoren kunnen monitoren en op gerichte en efficiënte wijze dossieronderzoek kunnen uitvoeren. Hiervoor gaat het team regelmatig naar de ziekenhuizen toe.


Wat ga je doen?

 • Je bezoekt regelmatig ziekenhuizen voor ondersteuning op het gebied van de indicatoren, de Hospital Data Viewer en om ze te begeleiden bij dossieronderzoek.
 • Je beantwoordt vragen van ziekenhuizen over de indicatoren, de interpretatie ervan en over het gebruik van informatieproducten.
 • Je werkt mee aan de oplevering van het rapport LBZ-indicatoren en het HSMR-rapport.
 • Je doet onderzoek naar de indicator Onverwacht Lange Opnameduur met als doel deze indicator verder te verbeteren.
 • Je levert input voor de doorontwikkeling van de Hospital Data Viewer door de wensen van gebruikers in kaart te brengen. 
 • Je stemt af met de ziekenhuizen, de brancheorganisaties NVZ en NFU en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
 • Intern werk je nauw samen met collega’s van andere afdelingen van DHD, zoals het team Informatieproducten en Dataverzameling.


Wij vragen

 • Een studie Medische Informatiekunde, Gezondheidswetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Epidemiologie, Geneeskunde of een vergelijkbare studie;
 • Een sterk analytisch vermogen;
 • Kennis van statistische methoden en modellering;
 • Affiniteit met (ziekenhuis)zorg en kwaliteitsverbeteringsprojecten;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je weet de klantvraag te doorgronden en de behoeften van de klant in kaart te brengen;
 • Je bent in staat om het verhaal achter de cijfers te vertellen;
 • Kennis van de tweedelijns gezondheidszorg en/of medische kennis is een pre;
 • Ervaring als kwaliteitsadviseur of informatieanalist binnen een ziekenhuis is een pre.


Wij bieden

De cultuur binnen DHD is informeel en de lijnen zijn kort. We werken in een dynamische omgeving waarin flexibiliteit en snel schakelen een belangrijke rol spelen. Medewerkers krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid om hun functie uit te oefenen. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Ook openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. We bieden je een dienstverband voor een half jaar aan met de mogelijkheid tot verlenging met een half jaar. 


Over ons

Dagelijks worden in ziekenhuizen enorme hoeveelheden data geproduceerd. Deze data bevatten een schat aan informatie die pas zichtbaar wordt als ze op de juiste manier worden verzameld, opgeslagen, beheerd, bewerkt en vergeleken. Dit doen wij met en voor alle ziekenhuizen en UMC’s die lid zijn van de brancheorganisaties NVZ en NFU. 

Wij zorgen dat de ziekenhuizen hun data met meerwaarde terugkrijgen in de vorm van informatieproducten. Hiermee helpen we ziekenhuizen om hun informatiepositie te verbeteren op het gebied van kwaliteit, bedrijfsvoering en marktpositie. 

DHD heeft drie teams die zich elk met een productlijn bezighouden: team Registratiestandaarden, team Dataverzameling en team Informatieproducten. Daarnaast is er het team Expertise & Ondersteuning, dat zich richt op de ondersteuning van klanten, het behandelen van specifieke gegevensverzoeken en marketing en communicatie. De teams worden ondersteund door het IT-team en het secretariaat.


Informatie en procedure

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en herken jij je in het bovenstaande? Stuur dan voor 3 juli 2018 je motivatie en CV naar Levina van Tiel-de Vries, P&O medewerker NVZ (PenO@nvz-ziekenhuizen.nl). Vermeld als onderwerp ‘Vacature informatieanalist team Expertise & Ondersteuning’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 9 t/m 13 juli.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sezgin Cihangir, teammanager Expertise & Ondersteuning. Telefoon: 030 273 95 21.


NB: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!