Teammanager Patiëntenzorg & kwaliteit (32-36 uur)


Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Hiervoor wisselen zij onderling resultaten uit om met elkaar te vergelijken. De data voor deze complexe vergelijkingen worden maandelijks aangeleverd aan DHD. Ons team Patiëntenzorg & kwaliteit verwerkt de gegevens in verschillende informatieproducten en begeleidt ziekenhuizen bij het gebruik ervan.

Wij zijn op zoek naar een energieke manager voor dit team.

De functie

Als teammanager Patiëntenzorg & kwaliteit ben jij het gezicht van DHD voor dit thema. Kwaliteit van zorg is jouw grote passie en je haalt veel voldoening uit het aansturen van een team van informatieanalisten en projectleiders. Samen met onder andere ziekenhuizen, het CBS, de IGJ, Zorginstituut Nederland, de brancheorganisaties en je collega’s bespreek je verbeterpunten in de informatievoorziening.

Het team dat jij aanstuurt, berekent kwaliteitsindicatoren, ontwikkelt benchmarks en rapportages en ondersteunt ziekenhuizen bij analyses en dossieronderzoek. Ziekenhuizen maken onder andere gebruik van de Hospital Data Viewer (HDV) en de rapportages rond de LBZ-indicatoren die binnen het team worden ontwikkeld. Onze Landelijke themabijeenkomst kwaliteit van zorg en de Gebruikersdag HDV worden door veel ziekenhuizen bezocht.


Wij vragen

 • Iemand die goed op de hoogte is van ontwikkelingen binnen de kwaliteit van zorg en een duidelijke visie heeft op verbetermogelijkheden
 • Een netwerker die nieuwe ideeën ophaalt en deze weet te vertalen naar praktische (door)ontwikkelingen.
 • Ruime ervaring met (coachend) leidinggeven.
 • Analytisch denkvermogen en ervaring met informatieanalyse.
 • Een wo-diploma, bijvoorbeeld Geneeskunde of Beleid & Management Gezondheidszorg.

  

'De contacten die je legt met alle mensen bij de ziekenhuizen maken werken bij DHD heel divers. Van dokters tot BI-ontwikkelaars en van bestuurders tot zorgadministraties; we hebben met alle afdelingen in het ziekenhuis contact'

Evelyn van Lochem, adjunct-directeur


Wij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Daarnaast bieden wij:

 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Salaris afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Reiskostenvergoeding.
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.


Solliciteren en meer informatie

Stuur je CV en korte motivatie naar Alike van Berkum: hr@dhd.nl. Vermeld als onderwerp ‘Vacature teammanager Patiëntenzorg & kwaliteit’.

Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met directeur Gert-Jan van Boven: 030 273 95 21.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten lees je hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten. 


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.