Vacature beheerder Registratiestandaarden

Draag jij graag bij aan een goede informatie-uitwisseling van patiëntgegevens voor de ziekenhuizen? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste beheerder voor onze registratiestandaarden. Heb jij medische kennis en kun je goed zelfstandig werken binnen een ontzettend gezellig team? Solliciteer dan snel!
De functie

Artsen leggen patiëntgegevens vast in het elektronisch patiëntendossier (epd). Met behulp van de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus gebeurt dit op een gestandaardiseerde manier. Hierdoor kunnen de gegevens goed met elkaar worden vergeleken, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van zorg.

Als beheerder zorg je ervoor dat de thesauri blijven aansluiten bij de medische praktijk. Ziekenhuizen vragen regelmatig aanpassingen bij ons aan. Jij beoordeelt deze wijzigingsverzoeken en bent hierin ook zelf proactief. Zo kom je zelf met ideeën voor het verlagen van de registratielast van artsen en het verbeteren van de kwaliteit van zorg. 

Daarnaast beheer je het datamodel van de thesauri en vertaal je de wensen van ziekenhuizen naar benodigde functionaliteit in het epd. Om deze wensen te inventariseren, stem je onder andere af met artsen, ziekenhuizen en epd-leveranciers. Ook neem je deel aan (externe) overleggen en geef je zelf inhoudelijke presentaties.


Functie-eisen

Voor deze functie is het belangrijk dat je inhoudelijke kennis hebt van medische terminologie en ziekteleer. Daarnaast heb je technische kennis van de inrichting van het epd/zis en/of ervaring met declaratiecodes. 

Verder voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je hebt een hbo/wo-diploma, bij voorkeur in een medische richting zoals Gezondheidswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Medische informatiekunde of Geneeskunde.
 • Je hebt affiniteit met geautomatiseerde gegevensverwerking en/of business intelligence.
 • Je bent een team player die zorgvuldig werkt.
 • Je begrijpt de belangen van meerdere (externe) partijen en communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus.


Wij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Verder kun je rekenen op:

 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
 • Fulltime salaris tussen € 2.798 en € 4.111 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Reiskostenvergoeding.
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.

De functie is voor 32 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Wil jij bijdragen aan goede vastlegging van de ziekenhuiszorg? Solliciteer dan nu! Stuur jouw CV en motivatie naar Judith Flink: hr@dhd.nl. Vermeld als onderwerp ‘Vacature beheerder Registratiestandaarden’. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Floor Bakker, senior beleidsadviseur: 030 273 95 21.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.