Data Analist - Zorgdata (36 uur)

Wil jij maatschappelijke impact maken door bij te dragen aan een goede informatievoorziening voor de ziekenhuizen? Dan komen wij graag met jou in contact! Voor ons team Inzicht & Innovatie zijn wij op zoek naar een data-analist die niet kan wachten om aan de slag te gaan met een database van meer dan 1,3 miljard medische verrichtingen en nog veel meer gegevens over de geleverde zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Je bent bovendien sterk in het visualiseren en presenteren van analyse-uitkomsten aan klanten en maakt graag onderdeel uit van een hecht team.

De functie

Als data-analist maak je kwantitatieve analyses voor onder andere ziekenhuizen, wetenschappelijke verenigingen, brancheorganisaties en overheid. Je analyseert markt-, productie- en financiële gegevens, medische uitkomsten en kwaliteit van zorg. Je denkt mee met onze klanten en gebruikers, begrijpt hun behoeften en vertaalt deze naar informatieproducten. 


Wat doe je als data-analist bij DHD?

 • Je maakt (complexe) data-analyses op het gebied van medisch-specialistische zorg.
 • Je zet data om naar relevante informatie en visualisaties, duidt ontwikkelingen en legt verbanden met andere (data)bronnen.
 • Je helpt bij het opstellen van projectplannen, rapporteert over de voortgang en zorgt ervoor dat je samen met het projectteam de resultaten bereikt.
 • De analyses en uitkomsten presenteer je aan de klant en gebruikers.
 • Je werkt zelfstandig binnen projecten en pakt de data-analyse volledig op. 
 • Je werkt nauw samen met collega’s van andere afdelingen van DHD, in het bijzonder IT&O en Dataverzameling. 


Wij vragen

 • Je beschikt over een relevant wo-diploma. Bij voorkeur heb je een (bèta-)opleiding gevolgd, zoals Data Science, Data Analytics, Artificial Intelligence, Informatica, Econometrie, Medische Informatiekunde of Bedrijfskunde.
 • Je hebt ruime ervaring met geavanceerde technieken op het gebied van data-analyse, zoals Microsoft SQL Server, Excel, R, en/of Python. Je hebt kennis van ontwikkelingen in medische specialistische zorg (financieel en medisch).Je bent flexibel en gewend om aan verschillende projecten tegelijkertijd te werken.
 • Je bent geïnteresseerd in nieuwe concepten en technieken op gebied van data analyse, data science, big data en visualisatie van data. 
 • Ervaring met PowerBI is een pre.


Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Daarnaast bevindt ons kantoor zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht.


Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Salaris tussen € 3.389,- en € 4.620,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken.
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.


Solliciteren en meer informatie

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan nu via de groene button in het linker menu!

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Marjon van der Schaaf, teammanager Inzicht en Innovatie via 030 799 61 65. 

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntdata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl/over-ons.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.