BI-developer (32-36 uur)

Jeuken jouw handen om aan de slag te gaan met een van de grootste zorgdatabanken van Nederland? Ben je een ambitieuze en maatschappelijk betrokken BI-developer die klaar is voor de volgende stap in zijn of haar carrière? Wie weet ontwikkel jij binnenkort informatieproducten voor álle Nederlandse ziekenhuizen.

De functie

Wij zoeken een ervaren BI-developer die samen met de teamleden van het BI-team en andere collega’s de behoeften van de ziekenhuizen kan vertalen naar BI-oplossingen. Dit kunnen databases, kubussen of rapporten zijn. Ook wordt er van je verwacht dat je meedenkt met de architectuur van de oplossingen en je een sparringpartner voor de coördinator bent. Je zal ook een rol spelen in de begeleiding van de ontwikkeling van de junior teamleden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor onderhoud en de benodigde wijzigingen in het datawarehouse. Een veelzijdige functie dus. Heb jij oog voor kwaliteit omtrent BI-oplossingen en weet jij collega’s hierin mee te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In de functie van BI-developer lever je een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de zorg binnen Nederland. DHD is een van de grootste gebruikers van Azure binnen de zorg. De data van DHD bevat medische en financiële gegevens van ruim een miljard zorgmomenten. Met de BI-oplossingen waar jij aan werkt, zijn de data snel, veilig en efficiënt voor de ziekenhuizen beschikbaar.


Functie-eisen

Je bent communicatief sterk en je bent in staat om vragen vanuit de klant te vertalen in informatieproducten. Hierin bestrijk je het gehele BI spectrum, vanaf het initiële design tot en met de presentatie. Jouw technische en analytische kant is goed ontwikkeld. Je werkt gestructureerd, denkt mee met het BI landschap/architectuur en kunt snel schakelen.

Verder herken je jezelf in het volgende:

 • Werk- en denkniveau op hbo/wo-niveau.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring als BI-developer.
 • Kennis van modelleringstechnieken zoals Kimball.
 • Kennis van datawarehouses en relationele databases.
 • Kennis van ETL, stored procedures en SSAS.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Bij voorkeur kennis van Power BI, Azure DevOps, Azure Data Factory en DAX, evenals ervaring met zorgdata.


Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Daarnaast bevindt ons kantoor zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht.

Verder kun je rekenen op:

 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen. 


Solliciteren en meer informatie

Wil je bijdragen aan verbeteringsprojecten in de (ziekenhuis)zorg? Solliciteer dan nu via de groene button in het linkermenu!

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Gerrit van Olst, BI-coördinator: 030 799 61 65.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en verwerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie over onze visie en missie op www.dhd.nl/over-ons.



Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.