Vacature BI developer (32-36 uur)

Jeuken jouw handen om aan de slag te gaan met een van de grootste zorgdatabanken van Nederland? Ben je een ambitieuze en maatschappelijk betrokken BI developer die klaar is voor de volgende stap in zijn of haar carrière? Wie weet ontwikkel jij binnenkort informatieproducten voor álle Nederlandse ziekenhuizen.

​De functie 

Binnen het BI-team werk je samen met andere BI developers en data engineers. Je zult ook nauw samenwerken met product owners en andere collega’s om de behoeften van de ziekenhuizen te vertalen naar BI-oplossingen. Dit kunnen databases, kubussen of rapporten zijn. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor onderhoud en de benodigde wijzigingen in het datawarehouse. Een veelzijdige functie dus. Heb jij oog voor kwaliteit omtrent BI-oplossingen en weet jij collega’s hierin mee te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Ons kantoor bevindt zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht. In kleine projectteams werk je nauw samen met collega’s. Zo gaan onze data-analisten aan de slag met de data die jij toegankelijk maakt en gebruiken de web developers de data voor de online informatieproducten. 

Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de zorg binnen Nederland. DHD is een van de grootste gebruikers van Azure binnen de zorg. De data van DHD bevat medische en financiële gegevens van ruim een miljard zorgmomenten. Met de BI-oplossingen waar jij aan werkt, zijn de data snel, veilig en efficiënt voor de ziekenhuizen beschikbaar.


Functie-eisen 

Je bent communicatief sterk en je bent in staat om vragen vanuit de klant te vertalen in specificaties en deze zelf te bouwen. Jouw technische en analytische kant is goed ontwikkeld. Je werkt gestructureerd en je kunt snel schakelen.

Je beschikt daarnaast sowieso over de volgende eigenschappen: 

 • Wo- of hbo-diploma Informatica, Medische informatiekunde, Bedrijfskundige informatica of vergelijkbare opleiding. 
 • Minimaal twee jaar werkervaring als BI developer. 
 • Kennis van MS SQL Server, bij voorkeur versie 2014. 
 • Kennis van SSAS, SSIS, ETL en stored procedures. 
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

En het zou fijn zijn als je onderstaande kwaliteiten bezit: 

 • Kennis van MS Azure en DevOps. 
 • Kennis van Azure Data Factory, Power BI en DAX. 
 • Ervaring met zorgdata.


Wij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze hedendaagse werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. 

Verder kun je rekenen op: 

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling. 
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd. 
 • Salaris tussen 3.225 en 4.682 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring (CAO Ziekenhuizen). 
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris. 
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek). 
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen. 

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Wil je bijdragen aan verbeteringsprojecten in de (ziekenhuis)zorg? Solliciteer dan nu! Stuur jouw CV en korte motivatie voor 10 augustus naar Alike van Berkum: hr@dhd.nl. Vermeld als onderwerp ‘Vacature BI developerf’.

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Emile Strijbos, BI-coördinator: 030 273 95 21.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD 

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.