Communicatieadviseur (32-36 uur)

Ziekenhuizen zijn complexe organisaties met een groot aantal doelgroepen. Hoe bereik je hen zo effectief mogelijk? Welke aanpak past het best bij welke dienst en doelgroep? In verband met het zwangerschapsverlof van een van onze collega’s zijn wij op zoek naar een communicatieadviseur die vol enthousiasme met deze mooie uitdaging aan de slag gaat.

De functie

DHD ondersteunt alle Nederlandse ziekenhuizen bij hun informatievraagstukken. Dat doen we aan de hand van drie thema’s: patiëntenzorg & kwaliteit, bedrijfsvoering & financiën en registratie & data. Als communicatieadviseur breng jij onze producten en diensten onder de aandacht van uiteenlopende doelgroepen binnen de ziekenhuizen.

Op een kleine communicatieafdeling betekent dit dat je constant aan het schakelen bent tussen uiteenlopende onderwerpen en opdrachten. Het ene moment bedenk je een campagne voor een nieuw informatieproduct, even later ben je bezig met de doorontwikkeling van onze online kanalen, creëer je uiteenlopende content of organiseer je een evenement.


Functie-eisen

Dit betekent dat jij aan de slag kunt met de vaardigheden die je tijdens je studie Communicatie(wetenschappen) of Journalistiek hebt geleerd. Je hebt een doortastend karakter, waardoor je makkelijk op mensen afstapt en je laat zien binnen de organisatie. Tegelijkertijd kun je geconcentreerd individueel aan een opdracht werken en kun je eenvoudig schakelen tussen werkzaamheden.

Verder:

 • Beschik je over een relevant diploma op hbo- of wo-niveau.
 • Heb je 1-4 jaar werkervaring in de communicatie.
 • Is je taalvaardigheid van een hoog niveau.
 • Draai je je hand niet om voor uiteenlopende contentvormen, zowel in tekst als beeld.
 • Maak je je online communicatiesystemen en -tools snel eigen en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Heb je kennis van/interesse in marketing.
 • Heb je een flauw gevoel voor humor (of ben je bereid deze eigenschap aan te leren).


Wij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze hedendaagse werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een aanstelling t/m december 2020.
 • Salaris tussen 2.453 en 3.301 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek)
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Wil je bijdragen aan verbeteringsprojecten in de (ziekenhuis)zorg? Solliciteer dan nu! Stuur jouw CV en korte motivatie voor 31 maart naar Alike van Berkum: hr@dhd.nl. Vermeld als onderwerp ‘Vacature Communicatieadviseur’. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met communicatieadviseur Moniek van der Zanden: 030 799 61 65. 

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.