Consultant/projectleider informatieproducten (32-36 uur)

De functie

In deze uitdagende, afwisselende en extern gerichte functie als consultant/projectleider maak je deel uit van het team Informatieproducten. Dit team zal per 1 januari 2022 samengaan met team Patiëntenzorg & Kwaliteit. In jouw rol als consultant/projectleider werk je aan producten en projecten op het gebied van kwaliteit en financiën. Je bent hierbij de verbindende factor tussen DHD en de zorginstellingen. Je kunt de behoefte van de klant moeiteloos naar boven halen en vertalen naar projectplannen. Je stemt hierbij  met verschillende partijen af, zoals ziekenhuizen, wetenschappelijke verenigingen, artsen en stuurgroepen. Je brengt gebruikers van de producten bij elkaar en initieert samenwerking. Kortom een zeer afwisselende functie waarbij je veel moet schakelen met zowel interne- als externe stakeholders.

Je belangrijkste taken zijn:

 • Bijdragen aan de dynamische informatievoorziening van de zorg in Nederland
 • Bijdragen aan het verbeteren van patiëntenzorg en kwaliteit binnen de zorginstellingen
 • Je slaat bruggen tussen extern en intern 
 • Je medische kennis combineren met je leiderschapskwaliteiten

In deze rol ben je zowel de consultant als de projectleider. Je pakt moeiteloos de leiding in diverse projecten op verschillende gebieden. 


Het profiel

Een ervaren consultant of projectleider die zich als een vis in het water voelt als het gaat om zorg én data! Je spreekt de taal van de dokter, kent het verhaal achter de cijfers en bent in staat dit goed over te brengen aan alle stakeholders en klanten. Je hebt feeling met (kwaliteits)data en weet hoe je ze moet analyseren en hoe je vergelijkingen en uitkomsten het beste kunt visualiseren en presenteren. Je hebt gevoel voor het politieke zorgveld en de verschillende belangen. Je weet wat er speelt en brengt de partijen bij elkaar. 

Naast een stevige persoonlijkheid ben je een verbinder en netwerker, vind je het leuk om klanten te binden en workshops en demo’s te geven. Met doorzettingsvermogen en door je klantgerichtheid krijg je deuren open. Je ziet mogelijkheden, haalt de klantvraag op en kan deze vertalen naar nieuwe producten. Ook intern weet je deze vertaling te maken zodat de technische kant van het product aansluit op de vraag van de klant. Daarbij ben je creatief, flexibel en kun je ook out of the box denken. 

Verder herken je je in het volgende:

 • Je beschikt over een wo-diploma. Bij voorkeur heb je een (bèta)opleiding zoals Medische Informatiekunde, Economie of Bedrijfskunde in de zorg gevolgd.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring als consultant of met projectmanagement en aansturing van projectteams in de (medisch specialistische) zorg.
 • Je bent in staat om de hoofdlijnen te bewaken en je hebt oog voor detail.
 • Je hebt kennis van data-analyse en ervaring met het maken van visualisaties van uitkomsten en presentatie daarvan. 
 • Je hebt kennis van de tweedelijns gezondheidszorg (van organisatie en financiering) en/of medische kennis.

Onderstaande competenties zijn kenmerkend: 

 • Verbindend en klantgericht
 • Analytisch en affiniteit met cijfers en data
 • Communicatief sterk 
 • Ondernemend en innovatief
 • Samenwerken
 • Organiseren en resultaatgericht


Solliciteren en meer informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en herken jij je in het bovenstaande? Solliciteer dan nu!

Het salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, is conform CAO Ziekenhuizen, maximaal € 5.620,-. De CAO kent een levensfasebudget van 57 uur en 144 uur vakantie (op basis van 36 uur). Daarnaast 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De procedure wordt begeleid door Nicoline Franken van Bosman & Vos. Reacties zijn tot 9 november 2021 welkom via Bosman & Vos . De intakegesprekken bij Bosman & Vos (online of in Rijswijk) starten op 9 november 2021. De gesprekken bij de DHD vinden half november plaats. 

Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie.

Informatie over deze functie en de procedure kun je verkrijgen via nfranken@bosmanvos.nl of 06-28887623.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en verwerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. We beschikken over een database van meer dan 1,3 miljard medische verrichtingen. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.