Data-analist voor team Dataverzameling (24-36 uur)

DHD is op zoek naar een enthousiaste starter die zich met enthousiasme bezig wil gaan houden met het opzetten en doorontwikkelen van datamodellen voor de Nederlandse ziekenhuizen. Wil jij leren en jezelf ontwikkelen op het gebied van informatie en data analyse en werken bij een maatschappelijk relevante organisatie? Dan maken we graag kennis met je!

De functie

Als data-analist ondersteun je de klant in het opzetten en doorontwikkelen van de juiste datamodellen vanuit oogpunten van mogelijkheden - zoals registratie aan de bron, mogelijkheden voor automatisering - en informatiebehoefte. Je doet analyses op de data om samen met de klant te kijken naar mogelijkheden om de kwaliteit van de data te verbeteren of de dataset uit te breiden passend bij de behoefte van de klant. Hierbij streef je naar een hoge datakwaliteit en zoek je altijd naar de juiste balans tussen proces en inhoud. Een mooie functie waarbij je als spil tussen klant, engineers en beheerders werkt.

Je beheert lopende registraties en adviseert en ondersteunt de ziekenhuizen bij de aanlevering. Ook help je bij het opzetten van (nieuwe) registraties, bouw je (in een team) datamodellen en datadictionaries met onze klanten. Daarnaast adviseer je klanten en collega’s over relevante ontwikkelingen. Ten slotte voer je (ad-hoc) analyses uit, signaleer je trends, adviseer je over of leidt (verbeter)projecten en koppel je de resultaten hiervan terug aan zowel de ziekenhuizen, artsen en andere partijen als collega’s. Dit alles in een maatschappelijk zeer relevante omgeving, waarbij je te maken kunt krijgen met actuele gezondheidszorg vraagstukken (zoals COVID-19).  

Je werkt vanuit het team dataverzameling, waarbij je nauw samenwerkt met collega’s van andere teams binnen DHD.


Wij vragen

Je bent een teamspeler die de verbinding met de buitenwereld belangrijk vindt. Je hebt een sterk analytisch vermogen, houdt van puzzelen (met data) en bent communicatief sterk. Bovendien lever je graag een bijdrage aan het verbeteren van de zorg. Daarnaast beschik je over: 

  • HBO of WO werk- en denkniveau.
  • Affiniteit met dataverzameling, datamodellering en informatie analyse.
  • Bij voorkeur enige ervaring met het schrijven van query’s (bij voorkeur SQL).
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.


Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Daarnaast bevindt ons kantoor zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht.

Verder kun je rekenen op:

  • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
  • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken.
  • Salaris tussen € 3.115 en € 3.546 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (Cao Ziekenhuizen), afhankelijk van kennis en ervaring.
  • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
  • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
  • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen.

De functie is voor 24-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen waarbij voor een deel vanuit huis gewerkt kan worden.


Solliciteren en meer informatie

Heb je interesse? Solliciteer dan  via de groene button in het linkermenu. Bij indiensttreding is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Een praktijkgerichte opdracht kan deel uitmaken van de procedure. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. 

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Stef Meihuizen, teammanager Dataverzameling: 030 799 61 65. 

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.