Data engineer (32-36 uur)

DHD is op zoek naar een enthousiaste data engineer die een belangrijke rol gaat spelen in het verzamelen en valideren van ziekenhuisdata. Wil jij aan de slag voor de Nederlandse ziekenhuizen vanuit een ambitieuze en informele organisatie? Dan maken we graag kennis met je!

De functie

Team Dataverzameling van DHD verzamelt en valideert patiëntengegevens van alle Nederlandse ziekenhuizen. Zij gebruiken deze gegevens voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en ter ondersteuning van de bedrijfsvoering. Als data engineer zorg je ervoor dat dit proces optimaal wordt ontwikkeld en beheerd. Daarnaast speel je een actieve rol in het vereenvoudigen van het aanleverproces voor de ziekenhuizen. Hierbij werk je op ons state-of-the-art ETL-platform gebaseerd op Talend en Azure.

Als data engineer werk je aan nieuwe functionaliteiten en applicaties, terwijl ook het stroomlijnen en verbeteren van processen onderdeel van je werk is. Samen met het team zet je de ETL-straat voor nieuwe registraties op en beheer je de bestaande omgeving. Je ondersteunt de informatieanalisten bij analyses rondom het optimaliseren van de datakwaliteit. Je ontwikkelt en onderhoudt daarbij tools die dit proces ondersteunen.


Functie-eisen

Je vindt het leuk om de wensen van zorginstellingen te vertalen naar heldere code en je hebt oog voor zowel de functionele als de technische vereisten. Je bent een teamspeler die de verbinding met de buitenwereld belangrijk vindt. Je hebt een sterk analytisch vermogen en draagt graag bij aan het verbeteren van de zorg.

Daarnaast beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau in een technische richting, zoals Informatica, Informatiekunde of Technische bedrijfskunde
 • Aantoonbare ervaring met SQL Server en het schrijven van geavanceerde query’s
 • Ervaring met ETL-processen en specifiek Talend is een pre, maar de drive om snel te willen en kunnen leren is nog belangrijker
 • Uitstekende kennis van Excel
 • Ervaring met Python en PowerShell is een pre
 • Je hebt oog voor de belangen van klanten en stakeholders


Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Ons kantoor bevindt zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging
 • Salaris tussen € 3.115 en € 4.500 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek)
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.


Solliciteren en meer informatie

Heb je interesse? Kom dan kennismaken en stuur je sollicitatie via de groene button in het linkermenu. Bij indiensttreding is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. 

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Stef Meihuizen, teammanager Dataverzameling: 030 799 61 65.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl/over-ons.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.