Data Scientist - Zorgdata (36 uur)

​Op basis van data direct waarde toevoegen aan verbetering van de medisch-specialistische zorg? Voor de meeste mensen klinkt dat als abracadabra, voor jou als een uitdaging waar je wel raad mee weet! Voor ons team Inzicht & Innovatie zijn wij op zoek naar een Data scientist die niet kan wachten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en data-analyses te maken op basis van een grote landelijke database met zorgdata van alle Nederlandse ziekenhuizen. 

​Hoe ziet je functie eruit?

Als Data scientist ontwikkel je innovatieve AI-oplossingen die toepasbaar zijn in de verschillende informatieproducten die wij voor de ziekenhuizen maken. Je kan hierbij denken aan producten op het gebied van patiëntenzorg & kwaliteit van zorg en aan producten die inzicht bieden in de bedrijfsvoering & financiën van ziekenhuizen. Naast jouw data science werkzaamheden voer je ook data-analysetaken uit, zoals het maken van (complexe) data-analyses en het visualiseren van informatie. In deze functie werk je grotendeels binnen projecten (met projectleden uit verschillende teams), waarbij veel zelfstandigheid van je wordt verwacht. 

Hieronder worden de werkzaamheden verder gespecificeerd: 

 • Je ontwikkelt nieuwe AI-modellen, volgt de laatste trends op dit gebied en integreert passende ontwikkelingen in klantoplossingen. 
 • Je werkt mee aan een data science platform waarop AI-modellen getraind kunnen worden volgens het Personal Health Train (PHT) concept, denk aan Federated Learning en Multi Party Computation (MPC).
 • Je schrijft Python- of R-codes waarmee controles op de datakwaliteit kunnen worden geautomatiseerd en je maakt query’s om veel voorkomende analyses versneld uit te voeren.
 • Je valideert, analyseert, bewerkt en verrijkt data ten behoeve van weergave in onze informatieproducten en diensten. 
 • De analyses zet je om naar relevante informatie en visualisaties. Op basis hiervan duid je ontwikkelingen en leg je verbanden met andere (data)bronnen.
 • De analyses en uitkomsten presenteer je aan onze klanten en gebruikers.


Wat breng je mee?

Je bent ondernemend, communicatief vaardig, hands-on en maakt graag onderdeel uit van een hecht team. Daarnaast ben je vanzelfsprekend thuis in de wereld van data science. Je ziet het als een uitdaging om ontwikkelingen binnen dit vakgebied te vertalen naar concrete oplossingen waar de medisch-specialistische zorg baat bij heeft. 

Bovendien beschik je over:

 • Een relevant wo-diploma. Je hebt bij voorkeur een van de volgende (bèta-) opleidingen gevolgd: Data science, Data analytics, Artificial intelligence, Informatica, Econometrie of Medische informatiekunde.
 • Ruime ervaring met geavanceerde technieken op het gebied van dataverwerking, applicaties zoals Python, R, Azure, SQL Server Management Studio, PowerBI en statistische toepassingen. 
 • Beheersing van de laatste ‘state-of-the-art’ Python libraries, zoals Pandas, Numpy, scikit-learn, PySpark en Plotly.
 • Interesse in nieuwe concepten en technieken op het gebied van data-analyse, data science, big data en visualisatie van data. 
 • Ervaring met PowerBI (dit is een pre).


Hoe ziet je werkomgeving eruit?

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Openheid en collegialiteit staan daarbij hoog in het vaandel. Er zijn veel kansen om te leren, groeien en impact te maken. De verschillende werkzaamheden verrichten we vanuit ons kantoor vlakbij de binnenstad van Utrecht, thuis en als het nodig is ook bij de klant.

Samen met collega’s werk je bij DHD aan de volgende missie: het stroomlijnen van de samenwerking in de medisch-specialistische zorg op het gebied van data. Als schakel tussen instellingen zorgen we ervoor dat die landelijke samenwerking gecoördineerd plaatsvindt. Dat kan op allerlei manieren: van het slim registeren en efficiënt ontsluiten van data tot het ontwikkelen van informatieproducten voor inzicht, sturen, leren en verbeteren. Ook brengt DHD professionals bijeen om te leren van elkaar.


Wij bieden:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Salaris tussen € 3.389,- en € 4.964,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken.
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.


Solliciteren en meer informatie

Klaar voor deze uitdagende functie? Solliciteer dan nu via de sollicitatiebutton. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Voordat een mogelijk dienstverband start, vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Marjon van der Schaaf, teammanager Inzicht en Innovatie via 030 799 61 65. 

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.