Data Specialist (24-36 uur)

Wil je werken met de grootste verzameling ziekenhuis data van Nederland? Een maatschappelijke relevante bijdrage leveren aan de gezondheidszorg? Kom dan werken bij de data organisatie van en voor ziekenhuizen: DHD! Wij zijn op zoek naar een ervaren dataspecialist met affiniteit voor de zorg én data.

​De functie

Als dataspecialist heb je overzicht, rapporteer je over de voortgang en pak je verantwoordelijkheid voor het proces en de inhoud. Je stemt af met de ziekenhuizen, artsen en andere belanghebbenden en weet de behoefte van klanten te vertalen naar acties voor DHD.

Daarnaast ga je met grote hoeveelheden (veelal medische) data aan de slag. Op het ene moment analyseer je data voor een gegevensverzoek, dan coach je een collega die met productbeheer en informatieanalyse bezig is om vervolgens met stakeholders een datamodel voor een registratie te maken of verbeteren. Extern overleggen met bijvoorbeeld VWS, ZIN, registratiehouders of collega dataverwerkers in de zorg? Jij zit aan tafel. Er komen regelmatige interessante projecten langs waarin je een rol pakt; als inhoudsexpert, als coach, als projectleider of misschien nog een andere rol. Jij prioriteert en krijgt daardoor binnen afgesproken kaders veel ruimte jezelf te ontwikkelen en focus te leggen op de meest relevante projecten binnen DHD.  

Je werkt vanuit het team Dataverzameling, waarbij je nauw samenwerkt met collega’s van andere teams binnen DHD.


Wij vragen 

Je bent in staat om de hoofdlijnen te bewaken en het grotere geheel overzien zonder oog voor detail te verliezen. De behoeften en processen van de klant weet je in kaart te brengen en te vertalen naar concrete acties. Ook heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en kan je zowel inhoudelijk meepraten op verschillende niveaus en heb je gevoel voor belangen. Daarnaast beschik je over:

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Ruime ervaring met projectmanagement en aansturing van projectteams
 • Kennis van ETL processen/systemen
 • Kennis van tweedelijns gezondheidszorg en/of medische kennis is een pre


Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Daarnaast bevindt ons kantoor zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht.

Ook bieden wij:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken.
 • Fulltime salaris tussen € 3.850 en € 5.592 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (Cao Ziekenhuizen), afhankelijk van kennis en ervaring
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek)
 • Reiskostenvergoeding
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen

De functie is voor 24-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Heb je interesse? Solliciteer dan via de groene button in het linkermenu. Bij indiensttreding is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. 

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Jos van Helvoirt, manager dataprojecten: 030 799 61 65. 

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.