Functioneel beheerder Datahub (28-36 uur)

​Hoe zou jij het vinden om bij te dragen aan projecten rondom (veelal medische) registraties? En onze nieuwe Datahub voor kwaliteitsregistraties neer te zetten als knooppunt voor ziekenhuisdata? Wij zoeken een enthousiaste functioneel beheerder of iemand die hier graag in wordt geschoold.

Wat je gaat doen

WEB_sRGB_20200925_DHD_B2A9104.jpgDHD verwerkt medische en financiële data van de ongeveer 75 Nederlandse ziekenhuizen en diverse andere zorginstellingen. Onze analisten gaan met deze enorme ‘bak’ data aan de slag en maken daar onder andere informatieproducten van. En die koppelen wij vervolgens weer terug aan de ziekenhuizen en andere afnemers, zoals het CBS en verenigingen van artsen. Een mooi werkveld met een maatschappelijk doel dus, waarbij privacy en security vanzelfsprekend voorop staan.

Via onze Datahub beheren wij een aantal kwaliteitsregistraties, oftewel dataverzamelingen rondom specifieke medische aandoeningen. Als (aankomend) functioneel beheerder stort jij je vol overgave op de registraties die aan de Datahub worden toegevoegd.

Hier past een breed pallet aan uitdagende taken bij. Zo stem je af met de diverse stakeholders over zaken als aanleveringen en data dictionary’s. Ook koppel je de status van aanleveringen terug aan de zorginstellingen en draag je verbeteringen aan inhoud en proces aan. Je bent verantwoordelijk voor een soepele dataverwerking, het maken van systeemdocumentatie en gebruikershandleidingen, het uitvoeren van controles en het meedenken bij gegevensverzoeken.

Uiteraard werk je hierbij nauw samen met anderen, waaronder registratiehouders, aanleverende organisaties, product owners en andere collega’s. Je bent betrokken bij het volledige proces, van ‘onboarden’ van een registratie tot en met het beheer. Toch nog tijd over? Dan draai je mee in uiteenlopende DHD-projecten. 


Wie wij zoeken

 • Je zult begrijpen dat we dus niet zomaar iemand zoeken voor deze leuke, afwisselende functie. We zoeken iemand die beschikt over de volgende kennis en eigenschappen: 
 • Je hebt een wetenschappelijke studie in de richting van Medische informatiekunde of een vergelijkbare studie gevolgd. 
 • Je hebt toepasbare kennis van informatie- en communicatietechnologie.
 • Je hebt ervaring met het werken met databases, databeheer en security.
 • Je hebt kennis van testmethodieken. Ervaring met de uitvoering van testtrajecten en implementaties is een pre.
 • Je hebt affiniteit met de zorg(markt). 
 • Je brengt structuur aan in je eigen werk en dat van anderen. 
 • Je pakt dingen proactief op en communiceert makkelijk met heel verschillende types.


Wat je van ons krijgt

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Ten slotte is er ruimte om je eigen functie deels in te richten, omdat je met verschillende registraties en verschillende typen projecten te maken krijgt.

Ook bieden wij:

 • Een aanstelling voor een jaar. 
 • Fulltime salaris tussen € 2.882 en € 4.227 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (Cao Ziekenhuizen 2021), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Reiskostenvergoeding.
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen.

De functie is voor 28-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Hoe we jou leren kennen

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en herken jij je in het bovenstaande? Stuur dan je CV en korte motivatie naar Alike van Berkum: hr@dhd.nl. Vermeld als onderwerp ‘Vacature functioneel beheerder Datahub’. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Stef Meihuizen, manager Dataverzameling, via 030 799 61 65.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. We beschikken over een database van meer dan 1,3 miljard medische verrichtingen. DHD is opgericht door de NVZ en NFU.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.