Implementatieconsultant (32-36 uur)

​Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de data-infrastructuur in de Nederlandse ziekenhuizen? Zie jij het als jouw uitdaging om de epd-systemen gebruiksvriendelijker te maken voor medisch specialisten, waardoor gestructureerde vastlegging van bijvoorbeeld diagnosen en verrichtingen een vlucht kan nemen? En ken jij de mensen die we hierbij nodig hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou!

​De functie

Wij zoeken een ervaren consultant die als verbindende schakel tussen DHD, medisch specialisten, gebruikersgroepen van epd-leveranciers en CIO’s optreedt om de implementatie van standaarden verder te helpen. Je zorgt voor een goede afstemming tussen de partijen en ontwikkelt een gezamenlijke roadmap; altijd in samenspraak met de branchepartijen (FMS, NVZ, NFU en Nictiz). 

Naast het gebruiksvriendelijker maken van de toepassingen houd je je ook bezig met het uitbreiden van de toepassingsmogelijkheden van de standaarden in de medisch-specialistische zorg. Ook het meervoudig gebruik van de vastgelegde data krijgt onder jouw leiding een zet. Hiervoor is afstemming in de ziekenhuizen én het breed uitdragen van best practices van groot belang. 

In de functie van implementatieconsultant lever je een belangrijke bijdrage aan de gestructureerde vastlegging van de medisch-specialistische zorg in Nederland. Dit vormt uiteindelijk de basis voor de nieuwe uitdaging in Nederland: het optimaal in kunnen richten van de zorg op basis van beschikbare data. 


Functie-eisen

Enthousiasmeren en verbinden is waar je goed in bent. Je bent in staat om behoeften en processen binnen de ziekenhuizen op een gestructureerde wijze in kaart te brengen en dit vervolgens te vertalen naar concrete acties. Je praat bovendien gemakkelijk mee op verschillende niveaus en hebt gevoel voor verschillende belangen. 

Daarnaast beschik je over:

 • Hbo- of wo-denkniveau
 • Een relevant netwerk binnen de ziekenhuizen en branchepartijen
 • Technische kennis over de epd-systemen en datawarehouses

Kennis over de diverse (landelijke) programma’s die zich bezig houden met gestructureerde vastlegging is een pre.


Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. 

Verder kun je rekenen op: 

 • Een prettige en collegiale werksfeer
 • Vrijheid en flexibiliteit; de mogelijkheid om zowel deels vanuit huis als op kantoor (vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht) te werken
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd
 • Salaris tussen € 3.389 en € 4.964 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek)
 • Een thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding woon-werk
 • Laptop en bijhorende apparatuur in bruikleen
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Zoek jij een nieuwe uitdaging en herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer dan nu via de groene button in het linkermenu of mail naar werkenbij@dhd.nl! Bij indiensttreding is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Claire Hoogerwerf, teammanager Registratiestandaarden, telefoon: 030 273 9521. 

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl/over-ons.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.