Adviseur/informatieanalist kwaliteit en indicatoren (32-36 uur)

​Voor het team Inzicht & Innovatie zoeken wij een adviseur/informatieanalist met een sterke visie op kwaliteit van zorg. In deze uitdagende functie houd je je onder meer bezig met de vertaling van kwaliteitsindicatoren naar informatie die de ziekenhuizen helpt bij het analyseren van de verleende patiëntenzorg.

​De functie

Als adviseur/informatieanalist kwaliteit en indicatoren houd je je met veel verschillende onderwerpen bezig, waarbij de blik veelal naar buiten is gericht. Je werkt onder andere aan informatieproducten en projecten op het gebied van patiëntenzorg en kwaliteit. Je vindt het dan ook leuk om de cijfers in te duiken en deze te vertalen naar een inhoudelijk verhaal. Deze inzichten gebruik je bijvoorbeeld om samen met zorgprofessionals in gesprek te gaan over de toepassing en duiding van hun eigen kwaliteitsdata en indicatoren.

Daarnaast ben je de verbindende factor tussen DHD, zorginstellingen en partijen als NVZ, NFU, IGJ, CBS en NZa op het gebied van kwaliteit en indicatoren. Ook breng je gebruikers van de informatieproducten bij elkaar en initieer je samenwerking. Kortom, een zeer afwisselende functie waarin je jouw passie voor (ziekenhuis)zorg kwijt kunt en veel in contact staat met anderen, zowel intern als extern.


Wij vragen

Jij hebt een duidelijke visie op kwaliteit van zorg en de rol van data en indicatoren hierin. Je spreekt de taal van de dokter, kent het verhaal achter de cijfers en bent in staat dit goed over te brengen aan alle stakeholders en klanten. Je hebt gevoel voor het politieke zorgveld en de verschillende belangen. Daarnaast weet je wat er speelt en breng je partijen bij elkaar. 

Naast een stevige persoonlijkheid ben je een verbinder en netwerker die het leuk vindt om workshops en demo’s te geven. Met doorzettingsvermogen en een flinke dosis klantgerichtheid weet je deuren te openen, zie je mogelijkheden, haal je de klantvragen op vertaal je deze naar bestaande en nieuwe informatieproducten. Je bent creatief, flexibel en denkt out-of-the-box.

Verder:

 • Ben je in het bezit van een wo-diploma, bij voorkeur van een (bèta)opleiding zoals Biomedische wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Statistiek of Medische informatiekunde.
 • Heb je drie tot vijf jaar ervaring in de (medisch-specialistische) zorg op het gebied van patiëntenzorg en kwaliteit.
 • Ben je in staat om hoofdlijnen te bewaken en heb je oog voor detail.
 • Heb je kennis van data-analyse en ervaring met het maken van visualisaties van uitkomsten en de presentatie daarvan.
 • Zijn jouw communicatieve vaardigheden zeer sterk.

Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Daarnaast bevindt ons kantoor zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Salaris tussen 3.389 en 4.620 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • De mogelijkheid om zowel op kantoor als deels vanuit huis te werken.
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.

Solliciteren en meer informatie

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan nu via de groene button in het linkermenu!

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Karin Hekkert, informatieanalist: 030 273 95 21. 

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl/over-ons.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.