IT operations manager (32-36 uur)

Wil jij de infrastructuur beheren waar alle zorgdata van Nederland samenkomen? Ben je een ambitieuze en maatschappelijk betrokken IT’er die klaar is voor de volgende stap in zijn of haar carrière? Kom werken bij DHD!

De functie

Als IT operations manager zorg je er samen met de system engineers voor dat de infrastructuur van DHD aan alle vereisten voldoet. Dit houdt in dat ons Azure-platform optimaal wordt ingericht en meegroeit met de ontwikkelingen van DHD. Dit platform gebruiken we voor het aanbieden van informatieproducten aan onze klanten: de Nederlandse ziekenhuizen. Veiligheid is hierbij absolute topprioriteit.

Daarnaast realiseer je samen met de andere teams van IT&O (BI en Web development) nieuwe producten en zorg je ervoor dat de huidige producten goed functioneren. Je voorziet problemen voordat ze ontstaan, laat noodzakelijk onderhoud tijdig uitvoeren, houdt zicht op de kosten en stemt werkzaamheden met stakeholders en leveranciers af. Je stelt projectvoorstellen op, licht deze toe aan de teammanager of het MT en geeft vervolgens leiding bij de uitvoering ervan. Je draagt actief bij aan de IT roadmap van DHD. 

Als IT operations manager stuur je de teamleden van Infra en support aan. Je bent verantwoordelijk voor de verdeling en overdraagbaarheid van de werkzaamheden en stuurt bij waar nodig. Je werkt actief mee aan het verbeteren van de werkprocessen en werkmethoden vanuit het oogpunt van ‘continu verbeteren’ en ziet toe op naleving hiervan. Daarnaast rapporteer je aan de teammanager over uren, planning en budget. 


Functie-eisen

Je bent communicatief sterk en behoudt het overzicht over de ontwikkelingen binnen de afdeling. Je bent in staat om de werkzaamheden van het team te structureren en als meewerkend voorman je steentje bij te dragen. Daarnaast beschik je over:

 • Afgeronde bachelor- of masteropleiding
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in de IT
 • Ervaring met Azure Cloud
 • Ervaring met projectleiding of projectmatig werken
 • Kennis van Azure Cloud, Office365 en IT-infrastructuur
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Kennis van ITIL, Agile, Scrum en ISO27001 is een pre


Wij bieden

DHD biedt een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Daarnaast bevindt ons kantoor zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Salaris tussen 3.850 en 5.500 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen. 


Solliciteren en meer informatie

Wil je bijdragen aan verbeterprojecten in de (ziekenhuis)zorg? Solliciteer dan nu via de groene button in het linkermenu!

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met teammanager Jochem Broekhuizen: 030 273 95 21.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op deze pagina.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.