Programmamanager/consultant dataprojecten (32-36 uur)

DHD is op zoek naar een resultaatgerichte en communicatief vaardige programmamanager/consultant. Je legt gemakkelijk contacten, zoekt (externe) samenwerkingen op en vertaalt de opgedane inzichten naar acties en beleid. Je bent bekend met kwaliteitsregistraties in de medisch-specialistische zorg. In deze omgeving, met een veelvoud aan stakeholders, komt jouw politieke sensitiviteit goed tot zijn recht.

De functie

DHD werkt in opdracht van de ziekenhuizen aan meer grip op patiëntendata, vermindering van registratielasten en -kosten en betere toepassing van de data. In 2020 hebben wij hiervoor een flexibele dataontvangststraat ontwikkeld waar kwaliteitsregistraties op kunnen worden aangesloten. Een belangrijk uitgangspunt voor ons is om data zoveel mogelijk automatisch vanuit het epd op te halen. Van deze dataontvangststraat hoef je overigens niet alle details te weten (daar zijn je collega’s van team Dataverzameling voor), maar het is wel belangrijk dat je de grote lijnen en mogelijkheden kent.  

WEB_sRGB_20200925_DHD_B2A9104.jpgHet programma dat je managet is breder dan alleen het technische platform. Je bent ons gezicht naar buiten en vertegenwoordigt DHD in overleggen met externe partijen. Je onderhoudt actief contact met de kwaliteitsregistraties die zijn aangesloten of willen aansluiten en signaleert kansen voor verbeteringen. Je weet op welke momenten je onze verschillende klankbordgroepen bij elkaar moet roepen en zit deze bijeenkomsten zelf ook voor. 

DHD werkt nauw samen met andere dataverwerkers aan het verbeteren en stroomlijnen van kwaliteitsregistraties. Een van je kerntaken als programmamanager is om samen met hen  en andere stakeholders (o.a. registratiehouders, zorginstellingen en overheid) tot een afsprakenstelsel te komen. Hierbinnen worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld standaardisatie, grip en transparantie en architectuur. Jij praat inhoudelijk mee over deze onderwerpen of zorgt dat vanuit DHD de juiste mensen aan tafel zitten.  

Inzichten die je opdoet, vertaal je naar heldere beleidsstukken en kansen voor DHD. Je adviseert het MT en werkt nauw samen met onder andere de coördinator kwaliteitsregistraties. Je rapporteert aan de manager Dataverzameling.


Functie-eisen

Jij neemt gemakkelijk het voortouw in gesprekken en gaat complexe materie niet uit de weg. Het blijft niet bij praten, ook jouw schriftelijke stukken zijn verhelderend en bevatten concrete acties. Overzicht bewaken en structuur aanbrengen gaan je goed af. Daarnaast snap je ook hoe technische processen werken.

Verder herken je je in het volgende:

 • Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau.
 • Je bent een stevige gesprekspartner op bestuurlijk niveau, maar praat eigenlijk gemakkelijk met iedereen.
 • Je maakt handig gebruik van je politieke voelsprieten.
 • Je bent bekend binnen de medisch-specialistische zorg en hebt een goed begrip van de mogelijkheden van kwaliteitsregistraties en datagebruik.
 • Je beweegt flexibel mee binnen een continu veranderende omgeving.


Wij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze hedendaagse werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Daarbij kun je rekenen op:

 • Een aanstelling voor 1 jaar met intentie tot aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken (hybride werken).
 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
 • Salaris tussen €3.774,- en €5.620 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Wil je bijdragen aan verbeteringsprojecten in de medisch-specialistische zorg? Solliciteer dan nu! Stuur jouw CV en korte motivatie voor 10 januari 2022 naar Judith Flink: hr@dhd.nl. Vermeld als onderwerp ‘Programmamanager/consultant dataprojecten'. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Stef Meihuizen, manager dataverzameling: 030 273 95 21.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en verwerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.