Programmamanager dataprojecten (32-36 uur)

DHD is op zoek naar een resultaatgerichte en communicatief vaardige programmamanager. Je legt gemakkelijk contacten, zoekt (externe) samenwerkingen op en vertaalt de opgedane inzichten naar acties en beleid. Je bent bekend met kwaliteitsregistraties in de medische specialistische zorg. In deze omgeving, met een veelvoud aan stakeholders, komt jouw politieke sensitiviteit goed tot zijn recht. 

De functie

DHD werkt in opdracht van de ziekenhuizen aan meer grip op patiëntendata, vermindering van registratielasten en -kosten en betere toepassing van de data. In 2020 hebben wij hiervoor een flexibele dataontvangststraat ontwikkeld waar kwaliteitsregistraties op kunnen worden aangesloten. Een belangrijk uitgangspunt voor ons is om data zoveel mogelijk automatisch vanuit het epd op te halen. Als programmamanager leid je dit platform strategisch en tactisch.  

WEB_sRGB_20200925_DHD_B2A9104.jpgNaast het leiden van het technische platform ben je ons gezicht naar buiten en vertegenwoordig je DHD in contacten met externe partijen. Je onderhoudt actief contact met de kwaliteitsregistraties die zijn aangesloten of willen aansluiten en signaleert kansen voor verbeteringen. Je weet op welke momenten je onze verschillende klankbordgroepen en gebruikersgroepen bij elkaar moet roepen en zit deze bijeenkomsten zelf ook voor.

DHD werkt nauw samen met andere dataverwerkers aan het verbeteren en stroomlijnen van kwaliteitsregistraties. Een van je kerntaken als programmamanager is om samen met hen  en andere stakeholders (o.a. registratiehouders, zorginstellingen en overheid) invulling aan een set gemeenschappelijke afspraken te geven. Die afspraken gaan over bijvoorbeeld standaardisatie, grip en transparantie en architectuur. Jij praat inhoudelijk mee over deze onderwerpen of zorgt dat vanuit DHD de juiste mensen aan tafel zitten.  

Inzichten die je opdoet, vertaal je naar heldere beleidsstukken en plannen. Je adviseert het MT en werkt nauw samen met onder andere de coördinator kwaliteitsregistraties. Je rapporteert aan de manager dataverzameling.


Functie-eisen

Jij neemt gemakkelijk het voortouw in gesprekken en gaat complexe materie niet uit de weg. Het blijft niet bij praten, ook jouw schriftelijke stukken zijn verhelderend en bevatten concrete acties. Overzicht bewaken en structuur aanbrengen gaan je goed af. Daarnaast snap je ook hoe technische processen werken.

Verder herken je je in het volgende:

 • Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau
 • Je bent een stevige gesprekspartner op bestuurlijk niveau, maar praat eigenlijk gemakkelijk met iedereen
 • Je maakt handig gebruik van je politieke voelsprieten
 • Je bent bekend binnen de medisch-specialistische zorg en hebt een goed begrip van de mogelijkheden van kwaliteitsregistraties en datagebruik
 • Je beweegt flexibel mee binnen een continu veranderende omgeving


Wij bieden

DHD biedt een uitdagende, innovatieve werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en ontwikkelen. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Verder kun je rekenen op:

 • Een prettige werksfeer waar collegialiteit hoog in het vaandel staat
 • Vrijheid en flexibiliteit; de mogelijkheid om zowel vanuit huis als op kantoor te werken (hybride werken)
 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling, zoals een jaarlijks opleidingsbudget
 • Salaris tussen 3.850 en 5.620 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% 
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Wil je bijdragen aan verbeteringsprojecten in de medisch-specialistische zorg? Solliciteer dan nu via de groene button in het linkermenu!

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Stef Meihuizen, manager dataverzameling: 030 273 95 21.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl/over-ons.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.