Projectleider dataverzameling (32-36 uur)

​Hoe zou jij het vinden om projecten op te zetten met landelijke ziekenhuisdata? Of om het aanleveren van data voor ziekenhuizen gemakkelijker en transparanter te maken? Word jij hier als ervaren projectleider enthousiast van en hou je ondertussen ook van een beetje gezelligheid? Dan leren we je graag kennen!

Wat je gaat doen

‘Geen dag bij ons is hetzelfde’, wordt vaak gezegd. Bij DHD zijn projecten soms zo groot dat er heus wel eens dezelfde dagen tussen zullen zitten. Maar niet zoveel. Behalve groot zijn onze projecten namelijk uiteenlopend en uitdagend.

Wij verwerken data van ongeveer 75 ziekenhuizen in Nederland. Onze analisten gaan met deze landelijke data aan de slag en maken daar onder andere informatieproducten van. En die koppelen wij vervolgens weer terug aan de ziekenhuizen. Een mooie informatiekringloop dus, waarbij privacy en security vanzelfsprekend voorop staan.

Als ervaren projectleider stort jij je vol overgave op de projecten die hieruit voortkomen. Naast het in goede banen leiden van huidige en nieuwe datastromen (op basis van nieuwe technieken!) zijn dat onder andere projecten rondom het verbeteren van onze processen, controles en programmatuur. Jij prioriteert ze en pakt er een aantal zelf op met collega’s uit je eigen en andere teams.

Onze projectteams bestaan doorgaans uit 2-8 collega’s, aangevuld met mensen uit het veld. Afstemming met en betrokkenheid van vele stakeholders in de vorm van onder meer werkgroepen, een stuurgroep en klankbordgroepen is daarbij belangrijk. Genoeg ballen in de lucht te houden dus.


Wie wij zoeken

Al met al een uitdagende functie. Daarom vragen wij ook wel het een en ander van je. Vanzelfsprekend leid je projecten op organisatorisch, technisch en governance-gebied moeiteloos in goede banen. Daarnaast heb je affiniteit met zorg en data en herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je weet projecten te prioriteren en kunt deze op zowel procesmatig als (op hoofdlijnen) inhoudelijk niveau oppakken.
 • Je hebt een proactieve houding en communiceert eenvoudig met heel verschillende types.
 • Je vindt het niet erg om fouten te maken en bent daar ook open in. Daar leren jij en wij immers weer van.
 • Bij voorkeur heb je kennis van databases, databeheer en security. En anders ga je dat heel snel leren, dus je kunt maar beter leergierig zijn.
 • Als je de zorgmarkt al kent, is dat mooi meegenomen. Zo niet, dan komt je leergierigheid weer om de hoek kijken.
 • Een beetje standaard, maar toch wel heel handig: je brengt structuur aan in je eigen werk en dat van anderen. Zo help je onze stichting met veel te slimme mensen met een voorliefde voor data en techniek een stap verder.


Wat je van ons krijgt

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Ten slotte is er echt ruimte om je eigen functie deels in te richten doordat we veel verschillende typen projecten doen.

Ook bieden wij:

 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging
 • Fulltime salaris tussen € 3.225 en € 5.504 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (Cao Ziekenhuizen), afhankelijk van kennis en ervaring
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek)
 • Reiskostenvergoeding
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Hoe we jou leren kennen

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en herken jij je in het bovenstaande? Stuur dan je CV en korte motivatie naar Alike van Berkum (hr@dhd.nl). Vermeld als onderwerp ‘Vacature projectleider dataverzameling’. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Stef Meihuizen, manager Dataverzameling, via 030 799 61 65.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.