Projectleider informatieproducten (36 uur)

Bijdragen aan de dynamische informatievoorziening van de zorg in Nederland. Aan de slag met de grootste databank van ziekenhuiszorg in Nederland. Je medische kennis combineren met je leiderschapskwaliteiten. Spreekt jou dit aan? Lees dan snel verder!

De functie

Als projectleider maak je deel uit van het team Informatieproducten. Samen met je collega’s ontwikkel je digitale omgevingen waarin onze klanten, de Nederlandse ziekenhuizen, hun prestaties onderling kunnen vergelijken en meer inzicht krijgen in de verleende zorg. In jouw rol als projectleider stel je projectplannen op en stuur je het projectteam aan op resultaat. Daarbij stem je met verschillende partijen af, zoals ziekenhuizen, wetenschappelijke verenigingen, artsen en stuurgroepen. De behoefte van de klant vertaal jij moeiteloos naar een informatieproduct.

Ook maak je analyses en rapportages voor actuele vraagstukken van de ziekenhuizen en hun brancheorganisaties. Je hebt feeling met data en weet hoe je vergelijkingen en uitkomsten het beste kunt visualiseren en presenteren.


Wij zoeken 

Een ervaren projectleider die zich als een vis in het water voelt als het gaat om zorg én data! Je spreekt de taal van de dokter, kent het verhaal achter de cijfers en bent in staat dit goed over te brengen aan onze klanten. Of het nu projecten zijn op het gebied van financiën, kwaliteit of een combinatie daarvan: jij leidt ze in goede banen.

Verder herken je je in het volgende:

 • Je beschikt over een relevant wo-diploma. Bij voorkeur heb je een (bèta)opleiding zoals Medische Informatiekunde, Economie of Bedrijfskunde in de zorg gevolgd.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring met projectmanagement en aansturing van projectteams in de (medisch specialistische) zorg.
 • Je bent in staat om de hoofdlijnen te bewaken en hebt oog voor detail.
 • Je hebt kennis van data-analyse en ervaring met het maken van visualisaties van uitkomsten en presentatie daarvan.
 • Bij voorkeur heb je kennis van organisatie en financiering van de tweedelijns gezondheidszorg en/of medische kennis.


Wij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Ook bieden wij:

 • Een aanstelling voor een jaar.
 • Fulltime salaris tussen € 3.774 en €5.620 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Reiskostenvergoeding.
 • Ruime mogelijkheden voor thuiswerken.
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.

De functie is voor 36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en herken jij je in het bovenstaande? Solliciteer dan nu! Stuur jouw CV en korte motivatie naar Judith Flink (hr@dhd.nl). Vermeld als onderwerp ‘Vacature projectleider informatieproducten’. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Marjon van der Schaaf, teammanager Informatieproducten via 030 799 61 65.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. We beschikken over een database van meer dan 1,3 miljard medische verrichtingen. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.