Teammanager Shared Service Center Datagovernance / secretaris Datagovernancecommissie (32-36 uur)

​Voor een nieuwe functie zoeken wij een teammanager Shared Service Center Datagovernance / secretaris Datagovernancecommissie. In deze functie lever je een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van dataprocessen in de zorg op landelijk niveau.

Achtergrond

In 2020 werd in opdracht van de HLA-partijen medisch specialistische zorg een programma vastgesteld voor de regie op kwaliteitsregistraties en verbetering van de datagovernance. Programmaonderdelen zijn onder andere het opzetten van een inhouds- en datagovernancecommissie en een Shared Service Center Datagovernance (SSC Datagovernance). De Datagovernancecommissie (DGC) is onafhankelijk en bestaat uit zorgprofessionals (FMS, V&VN), zorgaanbieders (NVZ, NFU, ZKN), zorgverzekeraars (ZN) en patiënten (PFN). Het SSC ondersteunt de DGC bij het standaardiseren van processen rondom vastlegging en hergebruik en het uniformeren van contracten. 

In deze uitdagende functie lever je een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van dataprocessen op landelijk niveau. Voor dit programma zoeken wij een secretaris/teamleider die dit zelfstandig gaat opzetten en het Shared Service Center gaat opbouwen. DHD is een innovatieve organisatie met een open sfeer en ruimte voor iedereen. Een intellectueel uitdagende omgeving met ondernemende medewerkers.


De functie

Deze interessante functie bestaat uit drie belangrijke rollen.

Als secretaris: je ondersteunt de DGC bij het opstellen van een werkplan en begroting voor het stroomlijnen van de dataverwerkingsprocessen van kwaliteitsregistraties. Je bent de schakel tussen VWS, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten en krijgt alle neuzen dezelfde kant op. Je stelt het beleid op en je vindt het leuk om met de technische kant van deze uitdaging aan de slag te gaan.

Als programmamanager/consultant: vanuit een situatie waar nog veel ontdekt moet worden weet jij in de toekomst een functioneel Shared Service Center Datagovernance (SSC) op te zetten. Denk hierbij naast bemensing van het SSC ook aan het opzetten van contractbeheer voor alle kwaliteitsregistraties. Met de jurist uit je team stel je standaardcontracten op tussen bronhouders, dataverwerkers en kwaliteitsregistraties. Daarnaast geef je vorm aan het bestuurlijk kader en maak je een opzet voor de toetsingsprocedure.

Als teammanager: bovenstaande activiteiten voer je binnen het SSC uit, samen met het team dat door jou wordt opgebouwd en aangestuurd.

Het kernwoord van je functie is standaardisatie. Je doet onder andere voorstellen aan de DGC voor de implementatie van zorginformatiebouwstenen (voor betere gegevensuitwisseling), het pseudonimiseren van patiëntgegevens en eenduidige datavalidatie.

In deze functie schakel je moeiteloos tussen strategische, technische en juridische aandachtsgebieden en zoek je actief verbinding met de verschillende stakeholders.


Het profiel

Je hebt een relevante opleiding op wo-niveau afgerond, zoals Bestuurskunde of Beleidsmanagement in de gezondheidszorg. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt een netwerk binnen ziekenhuizen, je bent relationeel en een echte verbinder. Je onderhoudt dit netwerk van relaties, leveranciers en stakeholders, weegt belangen af en streeft naar een win-winsituatie.

Je bent een stevige gespreks- en adviespartner voor de DGC. Je hebt oog voor strategie en beleid en weet dit ook te vertalen naar projecten en activiteiten. Complexe projecten stuur je zelf aan.

Bij voorkeur heb je zowel data-inhoudelijke als technische kennis en expertise, die je hebt opgedaan in een medisch specialistische omgeving. Als manager begeleid je je team bij het efficiënt behalen van doelstellingen. Als consultant weet je de DGC te adviseren. 

Onderstaande competenties zijn kenmerkend: 

  • Strategisch en bestuurlijk
  • Communicatief sterk en proactief 
  • Verbindend en diplomatiek
  • Zelfstandig, krijgt zaken voor elkaar


Solliciteren en meer informatie

Het salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, is conform CAO Ziekenhuizen, maximaal 

€ 6.752,-. De CAO kent een levensfasebudget van 57 uur en 144 uur vakantie. Daarnaast 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De procedure wordt begeleid door Nicoline Franken van Bosman & Vos. Reacties zijn tot 16 november 2021 welkom via Bosman & Vos . De intakegesprekken bij Bosman & Vos (online of in Rijswijk) starten op 17 november 2021. De gesprekken bij de DHD vinden plaats vanaf de derde week in november. Als onderdeel van het sollicitatieproces raadplegen wij openbare bronnen als sociale media en vragen we referenties bij je op. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie.

Informatie over deze functie en de procedure kun je verkrijgen via nfranken@bosmanvos.nl of 06-28887623.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten. 


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en verwerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Kijk voor meer informatie op www.dhd.nl.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.