Bedrijfsvoering & financiën

De LBZ-data die DHD verwerkt, hebben een landelijke dekking. Deze data vormen de basis van waardevolle informatieproducten waarmee ziekenhuizen hun productie kunnen monitoren en zich onderling kunnen vergelijken. De producten en diensten zijn zonder meerkosten beschikbaar voor onder andere afdelingen finance & control, zorgverkoop & marketing, ziekenhuisapothekers en branchepartijen.

Informatie voor de ziekenhuizen

WEB_sRGB_20200925_DHD_B2A9036.jpg

Meerdere van deze producten zijn gebundeld in het DHD-dashboard. Deze online omgeving bevat o.a. tools voor het het maken van marktanalyses, het voorbereiden van onderhandelingen met zorgverzekeraars, voro interne sturing en het maken van businesscases. Voorbeelden hiervan zijn de Verkoopprijzenbenchmark en de Contractafsprakenmonitor.

Naast deze digitale tools, waarmee ziekenhuizen zich onderling en met specifieke peergroups kunnen vergelijken, maakt DHD ook rapportages. Zo verschijnt elk kwartaal een nieuwe editie van ZOOM met landelijke omzet- en productiecijfers.


De producten binnen dit thema op een rij


Aan de slag met de informatie

Toegang tot waardevolle informatie is één, maar hoe haal je daar op een effectieve manier inzichten uit voor specifieke vraagstukken? Die vraag staat centraal bij de workshops Bedrijfsvoering & financiën en Geneesmiddelenmonitor.

Van data naar informatie.jpg

Zie deze pagina voor een actueel overzicht van de workshops en andere evenementen die DHD organiseert. Wilt u graag dat onze inhoudelijke experts langskomen voor een sessie op maat? Neem dan contact met ons op.


Niks missen over dit thema? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor de nieuwsbrief.