Patiëntenzorg & kwaliteit

​Informatie tot in de spreekkamer, daar zet DHD zich dagelijks voor in. Met inhoudelijke kennis en praktische informatieproducten ondersteunen we artsen, verpleegkundigen en afdelingen kwaliteit & veiligheid. De toepassing van de informatie staat daarbij centraal. Hiervoor worden onder andere bijeenkomsten georganiseerd en workshops op maat gegeven.

Verbeteren van de kwaliteit van zorg

WEBsRGB_20190926_DHD_426V2.jpgEen van die informatieproducten is de Hospital Data Viewer (HDV). Op basis van sterftecijfers, ligduur en heropnamen spiegelen ziekenhuizen zich aan elkaar om inzichten op te doen voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Deze LBZ-indicatoren kunnen ook worden geanalyseerd met het Rapport LBZ-indicatoren en het HSMR-rapport.

Daarnaast kunnen ziekenhuizen met de online tool Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI) de indicatoren voor de Transparantiekalender en Basisset MSZ benchmarken die zij jaarlijks in OmniQ invullen. Ook is DHD trusted third party (TTP) voor diverse kwaliteitsregistraties , waarmee ziekenhuizen de kwaliteit van zorg van specifieke aandoeningen onder de loep kunnen nemen.


De producten binnen dit thema op een rij


Met elkaar in gesprek

Bij alle producten staat het gebruik van de informatie in de praktijk centraal. De inhoudelijke experts van Patiëntenzorg & kwaliteit helpen u dan ook graag op weg. Zo organiseren wij jaarlijks verschillende evenementen en workshops waar de uitwisseling van inzichten centraal staat. Kijk voor het actuele overzicht op deze pagina. Met een praktische casus binnen uw eigen instelling aan de slag, bijvoorbeeld in het kader van dossieronderzoek? Neem dan contact met ons op voor een workshop op maat.


Niks missen over dit thema? Volg ons dan op LinkedIn of schrijf u in voor de nieuwsbrief.