Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Data engineer

Wil je graag impact maken en heb je zin om aan de slag te gaan met een van de grootste zorgdatabanken van Nederland? Wil je je verder ontwikkelen in de informatievoorziening van de Nederlandse ziekenhuiszorg? Dan maken we graag kennis met je!

De functie

Als data engineer werk je aan nieuwe functionaliteiten en applicaties. Ook het stroomlijnen en verbeteren van processen is onderdeel van je werk. Samen met het team zet je de ETL-straat voor nieuwe registraties op en beheer je de bestaande omgeving. Je ondersteunt de informatieanalisten bij analyses rondom het optimaliseren van de datakwaliteit. Daarbij ontwikkel en onderhoud je tools die dit proces ondersteunen.

Je maakt onderdeel uit van het team Dataverzameling (DV) en werkt regelmatig samen met het technisch team van IT. Team DV is verantwoordelijk voor de verzameling en validatie van patiëntengegevens van alle Nederlandse ziekenhuizen. Zij gebruiken deze gegevens voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en ter ondersteuning van de bedrijfsvoering. Als data engineer zorg je ervoor dat dit proces optimaal wordt ontwikkeld en beheerd. Daarnaast speel je een actieve rol in het vereenvoudigen van het aanleverproces voor de ziekenhuizen. Hierbij werk je op ons state-of-the-art ETL-platform gebaseerd op Talend en Azure.

Functie-eisen

Je vindt het leuk om de wensen van zorginstellingen te vertalen naar heldere, generieke (al aanwezige) codes en/of specifieke nieuwe codes en je hebt oog voor zowel de functionele als de technische vereisten. We zijn op zoek naar een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden. Het is belangrijk dat je een helicopterview over het gehele proces kan ontwikkelen.

Daarnaast beschik je over:

 • Hbo-werk- en denkniveau in een technische richting, zoals Informatica, Informatiekunde of Technische bedrijfskunde
 • Aantoonbare ervaring met SQL Server en het schrijven van geavanceerde query’s
 • Ervaring met ETL-processen en specifiek Talend
 • Uitstekende kennis van Excel
 • Ervaring met Azure Data Factory is een pre
 • Ervaring met Python, Databricks en PowerShell is een pre

Wij bieden

We bieden je een functie voor 32-36 uur per week, in een uitdagende werkomgeving waar hard werken en plezier samengaan. Er zijn veel kansen om te leren en te groeien en je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Openheid en collegialiteit staan daarbij hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling
 • Hybride werken: je werkt deels vanuit huis en gedeeltelijk op kantoor
 • Werktijden in onderling overleg flexibel in te delen
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd
 • Salaris tussen € 3.500 en € 4.700 per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van het, in het afgelopen kalenderjaar, verdiende salaris
 • Pensioenregeling
 • Thuiswerkvergoeding en telefoonvergoeding
 • Reiskostenvergoeding en/of een NS Businesscard
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek)
 • Laptop en bijhorende apparatuur in bruikleen
 • Een fijn team van collega’s en gezamenlijke activiteiten, zoals een bedrijfsuitje, spelletjesavond of tennistoernooi
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen

Meer informatie

De procedure bestaat uit twee of drie sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Bij indiensttreding is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Jos van Helvoirt, teammanager Dataverzameling via 030 273 95 21 of mail naar werkenbij@dhd.nl.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Stuur ons je cv en motivatie via de sollicitatiebutton.

Solliciteer nu

Over DHD

Wij zijn DHD. Een team van gedreven experts die dagelijks in verbinding staan met alle ziekenhuizen en umc’s. Daarnaast ontzorgen we steeds meer andere instellingen binnen de medisch-specialistische zorg. Wat ons verbindt: data. Medische en financiële patiëntendata die zorgprofessionals en ziekenhuizen waardevolle informatie opleveren voor het verbeteren van de zorg. Ons kantoor bevindt zich vlakbij de binnenstad van Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Aanhef (Optioneel)
(Optioneel)
(Optioneel)
Sleep bestand(en) hierheen of klik op het vak om ze te uploaden
  (Optioneel)