Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Demo Ligduurmonitor HDV

De Ligduurmonitor in de HDV is een handige tool die verdiepende analyse en benchmarking van de ligduur van patiënten mogelijk maakt. Om HDV-gebruikers hier wegwijs in te maken gaven we op 30 januari 2024 van 10:00 tot 11:00 uur een online demonstratie over de 'verdiepende analyse ligduur' binnen de HDV*.

Tijdens de demo gingen we in op de verschillende mogelijkheden om cijfers over ligduren in het eigen ziekenhuis over de jaren heen te analyseren en te vergelijken met landelijke cijfers en data van benchmarkgroepen. U kunt deze informatie gebruiken als basis voor verder onderzoek om de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis verder te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan antwoorden op onderzoeksvragen als: Wat is de gemiddelde ligduur en hoeveel verkeerde beddagen zijn er bij een bepaalde aandoening? Is er veel variatie in ligduur bij bepaalde patiënten? Hoe verschillen patiënten die lang of kort liggen van elkaar?

Daarnaast gaven we uitleg over het interpreteren van de cijfers over de indicator Onverwacht Lange Opnameduur (OLO), om sneller tot de belangrijkste aanknopingspunten te komen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 30 januari 2024
Tijd:
10:00-11:00 uur
Voor wie:
gebruikers van de HDV*
Kosten: aan de digitale bijeenkomst zijn geen kosten verbonden
Locatie: digitaal via Microsoft Teams (u ontvangt de deelnamelink ongeveer een week van tevoren)

* De demo is exclusief toegankelijk voor ziekenhuizen met een lidmaatschap op de HDV.