Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Informatiebeveiliging

De data die wij verwerken, vallen onder het beheer van de ziekenhuizen. Omdat deze data bijzondere persoonsgegevens en vertrouwelijke bedrijfsgegevens bevatten, streven we een continu hoog niveau van informatiebeveiliging na.

Alle afspraken over de omgang met persoonsgegevens zijn opgenomen in de verwerkersovereenkomst die ziekenhuizen met ons hebben afgesloten. Om de informatiebeveiliging te waarborgen, laten wij ons auditen door een externe partij. Wij zijn gecertificeerd voor de actuele versies van de normen NEN 7510 en ISO/IEC 27001. Daarnaast passen we de aanvullende norm NEN 7512 toe en gaan we de nieuwe ISO/IEC 27701 toepassen.

Z-CERT

DHD is als atypische deelnemer aangesloten bij Z-CERT. Dit sluit naadloos aan bij de visie van DHD om te leren van informatie en van elkaar. Stichting Z-CERT is een expertisecentrum op het gebied van cybersecurity in de zorg. Z-CERT heeft specifieke kennis van medische hard- en software, ondersteunt zorginstanties bij een digitaal incident en vergroot de weerbaarheid van de sector op het gebied van cybersecurity.


Privacyverklaring Extern

In onze Privacyverklaring Extern kunt u lezen hoe wij omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.

Bekijk de privacyverklaring

Privacycommissie

​​​​​​​​Daarnaast is er een commissie die ons adviseert over privacy en vertrouwelijkheid van de geregistreerde gegevens. Het gaat daarbij zowel om het verzamelen en verwerken van de gegevens als het verstrekken van data aan derden.​

De leden van de privacycommissie zijn:

  • Mr. dr. Sj. Nouwt (onafhankelijk voorzitter)
  • Mw Mr. G.J. Boshuizen MHA (NVZ)
  • B. van Rijn MSc. (AUMC, namens NFU)