Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Benchmark de indicatoren over 2022 in SKI

Alle beschikbare kwaliteitsindicatoren over registratiejaar 2022 zijn sinds september te benchmarken in Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI). Die maand zijn de IGJ-indicatoren voor zelfstandige klinieken toegevoegd. Afgelopen zomer waren de IGJ-indicatoren voor ziekenhuizen en de Transparantiekalenders MSZ en MSR al beschikbaar in SKI.

Gebruikers kunnen de kwaliteitsindicatoren voor de Basisset MSZ voor zelfstandige klinieken, net als de overige indicatoren, over de jaren heen benchmarken met landelijke cijfers en met benchmarkgroepen. Ook kunt u zelf benchmarkgroepen samenstellen via ‘Selecteer zorginstellingen’.

De verbeterdoelen voor de Basisset MSZ voor ziekenhuizen zijn niet beschikbaar in SKI, omdat deze zorginstelling-specifiek zijn en daarmee niet goed te benchmarken. We zijn met de IGJ over dit onderwerp in gesprek.

Toegang tot SKI

De toegang tot verschillende onderdelen in SKI is gebaseerd op gebruikersrechten. De Transparantiekalender MSZ is voor iedereen zonder account toegankelijk. Voor de Transparantiekalender MSR en de Basissets MSZ voor ziekenhuizen en zelfstandige klinieken heeft u een DHD-account nodig (uw zorginstelling moet hiervoor een overeenkomst met DHD hebben). De interne dataset van Revalidatie Nederland (RN) is vanaf registratiejaar 2022 komen te vervallen, maar voor de oude jaren nog steeds beschikbaar in SKI.