Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Diagnosethesaurus gekoppeld aan PICE-codes voor inzicht in aandoeningen op kinder-IC

Woensdag 21 juni zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus gepubliceerd. In totaal zijn ruim 500 wijzigingen doorgevoerd, waarvan zo’n 300 vanwege de koppeling van PICE-codes voor de kinder-IC.

Gemachtigde gebruikers vinden de nieuwste uitleveringen van de Diagnosethesaurus (3.31) en Verrichtingenthesaurus (2.29) in Mijn DHD. In de Diagnosethesaurus zijn in totaal 412 concepten gewijzigd. Het gros van de wijzigingen betreft het koppelen van codes voor de Pediatrische Intensive Care Evaluatie (PICE) aan 289 concepten in de Diagnosethesaurus. Het doel van deze uitbreiding is om zonder extra registratielast inzicht te geven in de soort en ernst van de aandoeningen waarmee kinderen op de intensive care belanden. Dit vormt de basis voor evaluatie en onderzoek om de zorg voor deze kinderen te verbeteren.

In de Verrichtingenthesaurus zijn 101 concepten gewijzigd. Bij 40 concepten zijn SNOMED CT-koppelingen gewijzigd of toegevoegd. De resterende aanpassingen komen voort uit wijzigingsverzoeken vanuit ziekenhuizen.