Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Geslaagde gebruikersdag bedrijfsvoering & financiën

Op dinsdag 14 februari vond de gebruikersdag bedrijfsvoering & financiën plaats. Veertig gebruikers van het DHD-dashboard maakten kennis met de geheel vernieuwde tools Marktinformatie en Zorgprofielenbenchmark en met de Patiëntenmonitor en de Verkoopprijzenbenchmark.

De gebruikersdag werd afgetrapt met productdemo’s van de verschillende tools. De deelnemers stelden veel vragen en gaven positieve reacties op de ontwikkelingen. Ook bespraken zij hun wensen voor doorontwikkeling van de tools.

Ervaringen uit de praktijk

Na de productdemo’s was het woord aan Frans Huijsmans, senior adviseur zorgverkoop in het Diakonessenhuis. Onder het motto “Ontdek, leer ervan en deel het met elkaar” vertelde hij over zijn ervaringen met de Zorgprofielenbenchmark. Hij gaf voorbeelden uit de praktijk en besprak de mogelijke kansen en doorontwikkelwensen voor de benchmark. Ook werd het verband met de Verkoopprijzenbenchmark benoemd, waar de tool in doorwerkt.

'Het inzicht in het zorgprofiel biedt mogelijkheden voor analyses op doelmatigheid en kwaliteit van de zorg'
Frans Huijsmans, senior adviseur zorgverkoop, Diakonessenhuis

Vervolgens sprak Roel Rutjens, marketing intelligence analist in het Catharina Ziekenhuis, over de module Marktinformatie. Deze module geeft belangrijke inzichten in stuurinformatie, zoals gebiedsindeling, groei of krimp van de totale markt, herkomst van patiënten, gedrag van omliggende ziekenhuizen, productie versus markt, portfolio en ontwikkelingen over tijd. Dat geeft houvast in gesprekken met vakgroepen.

'De tool is een middel om het gesprek aan te gaan en de vakgroepen mee te nemen in wat er gebeurt in de markt'
Roel Rutjens, marketing intelligence analist in het Catharina Ziekenhuis

Leren van elkaar

Tijdens de break-outsessie gingen de deelnemers in groepjes het gesprek aan over één van de vier tools. Met elkaar bespraken ze hoe zij de tool in hun eigen ziekenhuis (kunnen gaan) gebruiken en konden zij inspiratie opdoen, vragen stellen en van elkaar leren. De uitkomsten werden gezamenlijk besproken. Dit leverde waardevolle feedback op voor de doorontwikkeling van de tools. Na afloop van de bijeenkomst werd er tijdens de lunch nog enthousiast nagepraat.

Gebruikersdag op 28 maart

Vanwege het grote animo wordt deze gebruikersdag nogmaals georganiseerd op dinsdag 28 maart 2023. Wilt u deze interactieve dag ook bijwonen? Meld u aan via onderstaande button.

Meld u aan

Workshops

Dit jaar zullen wij ook weer workshops bedrijfsvoering & financiën organiseren, waar we dieper ingaan op de verschillende tools. Wij horen graag alvast van u welke workshop(s) u interessant lijken om te volgen.

Naar de workshops