Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Indicatoren transparantiekalender MSZ en MSR toegevoegd in SKI

Vanaf vandaag kunt u de indicatoren van de Transparantiekalander over jaarverslag 2023 medisch-specialistische zorg (MSZ) en medisch-specialistisch revalidatie (MSR) benchmarken in Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI).

Dankzij de uitgebreide benchmarkmogelijkheden in SKI kunt u de eigen indicatoren spiegelen met verschillende typen zorginstellingen (SAZ, STZ, umc, ZBC, revalidatie, categoraal en ongebonden). Daarnaast kunnen andere instellingen worden geselecteerd voor een vergelijking en kunt u eigen referentiegroepen samenstellen, bijvoorbeeld met zorginstellingen uit de regio.

Ook kan het waardevol zijn om te kijken of uw uitkomsten afwijken van het landelijke gemiddelde. Vervolgens kunt u binnen de eigen instelling nagaan wat de verklaring hiervoor is en welke context hierbij relevant is, om zo tot mogelijke kwaliteitsverbetering te komen.

Derivatie verslagjaar 2023

Voor de Transparantiekalender MSR zijn de volgende indicatoren niet terug te zien in SKI: 14.2,17.2,17.3,19.2,20.2,20.3,22.2,23.2,24.1,25.1. De reden hiervoor is dat geen van de instellingen data voor deze indicatoren hebben aangeleverd.

De uitkomsten bij de indicatoren geboortezorg zijn niet volledig door aanleveringsproblemen in de eerste lijn.

Toegang tot SKI

SKI is vrij toegankelijk voor iedereen met een DHD-account. De Transparantiekalender MSZ is openbaar en kan ook zonder account worden benaderd.

Ga naar SKI