Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

In één oogopslag inzicht in afwijkende kwaliteitsindicatoren van uw zorginstelling

Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI) bevat een nieuw element: een overzichtspagina waar een zorginstelling direct kan zien welke kwaliteitsindicatoren van de verschillende indicatorensets afwijken van het landelijk gemiddelde. Deze pagina helpt instellingen op weg bij het gericht analyseren en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Het gaat om de indicatorensets van de Transparantiekalender van Zorginstituut Nederland en de Basisset van de IGJ. Een aantal gebruikers uit de zorginstellingen heeft met ons meegedacht over de inrichting van de overzichtspagina.

Hoe werkt de overzichtspagina?

De overzichtspagina bestaat uit de indicatoren waarvan de waarde als aantal of percentage wordt uitgedrukt. De gebruiker kan kiezen voor een visuele of tekstuele weergave in de vorm van een grafiek of tabel. Beide weergaven geven op instellingsniveau inzicht in de mate van afwijking van de indicatoren ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Een afwijking kan positief of negatief zijn, hier wordt in SKI geen duiding aan gegeven. De gebruiker kan dit zelf verder onderzoeken en duiden door op de betreffende indicator op de overzichtspagina te klikken.

Elke cirkel in de grafiek staat voor een indicator. De grootte van de cirkel correspondeert met de mate van afwijking van de indicator ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kleuren van de cirkels corresponderen met de kleuren van de indicatorhoofdstukken.

Toegang tot de overzichtspagina

De overzichtspagina in SKI is voor de Transparantiekalender MSZ openbaar toegankelijk via https://ski.dhd.nl. Wanneer u een DHD-account heeft vanuit uw zorginstelling kunt u na inlog ook kiezen voor de overzichtspagina van de Transparantiekalender MSR en de IGJ Basisset voor ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. U kunt daarnaast zelf een instelling en verslagjaar selecteren.

Binnenkort worden in SKI de indicatoren van verslagjaar 2022 toegevoegd. Deze zijn onlangs door de instellingen aangeleverd via OmniQ en door de zelfstandige klinieken via een derde partij.

Vragen of suggesties?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

(Optioneel)