Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Meer inzicht in datakwaliteit voor kwaliteitsregistraties

Wanneer je, zoals kwaliteitsregistraties, data gebruikt om te leren en verbeteren, is het belangrijk dat de datakwaliteit goed is. Instellingen die zijn aangesloten bij de kwaliteitsregistraties Revalidatie Impact Scores en DQRA hebben sinds kort inzicht in de kwaliteit van hun aangeleverde data via de tool Datakwaliteit & voortgang. Met behulp hiervan kunnen zij met hun datakwaliteit aan de slag en hebben zij een beter beeld van de informatie die in de dashboards met spiegelinformatie wordt getoond.

Gemachtigde gebruikers zien in Datakwaliteit & voortgang diverse grafieken die iets zeggen over onder andere de compleetheid en actualiteit van de data. Een aantal voorbeelden:

  • Het aantal patiënten aangeleverd aan de kwaliteitsregistratie (via de Datahub) versus het aantal patiënten aangeleverd aan de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg
  • De status van de laatst aangeleverde bestanden
  • Een overzicht van de data waar fouten in gevonden zijn
  • De meest voorkomende foutmeldingen

Benieuwd wat DHD voor uw kwaliteitsregistratie kan betekenen? Bekijk dan deze pagina met meer informatie over de Datahub. U kunt ook contact met ons opnemen via onderstaand formulier of door te bellen naar 030 799 61 65.

Contactformulier

(Optioneel)